Acasă Social În Poiana Brașov ar putea fi construit un hotel cu acoperiș verde...

În Poiana Brașov ar putea fi construit un hotel cu acoperiș verde și adăpost de protecție civilă (FOTO)

Luni, 27 mai, pe site-ul Primăriei Brașov a fost publicat un anunțprivind întocmirea documentației de urbanism P.U.Dcu scopul: „CONSTRUIRE HOTEL S+P+SE+M, PISCINĂ, SPA, ÎMPREJMUIRE”, de către societatea SUD BERCENI RESIDENCE S.R.L., proprietară a terenului situat în Brașov, str. Poiana Soarelui f.n.

Potrivit Planul Urbanistic de Detaliu, hotelul de 28 de camere, din Poiana Brașov este prevăzut cu terasă verde, două subsoluri (la subsolul doi se va realiza un adăpost de protecție civilă), parter, două etaje și mansardă, urmând a fi construit chiar la intrarea în stațiune, pe strada Poiana Soarelui. Terenul pe care ar urma să fie construit hotelul are o suprafață de 2.049 mp.

„Se propune realizarea unui hotel cu piscina si zona spa, alimentatie publica cu o capacitate de maxim 28 de camere.

Cladirea va avea un regim de inaltime de 2S+P+2E+M cu un grad de rezistenta la foc III in vederea asigurarii distantelor fata de cladirile invecinate.

La subsolul 2 se va realiza adăpostul de protectie civila conform normativelor in vigoare prevazut cu tunel de fuga si 14 locuri de parcare din care 2 pentru persoanele cu handicap, nod circulatie vertical. Rampa de acces va avea latimea de minim.5.50 m cu o pantă de maxim 18% cu respectarea normativului Parcajelor subterane.

La subsolul 1 se amenajeaza spatii anexe bucatariei, sala conferinte 30 persoane, vestiare si grupuri sanitare, nod de circulatie verticala, acces aprovizionare.

La parter se vor ameneja spatii pentru receptie, lobby, restaurant si bucatarie restaurant, piscina interioara cu extinderea acesteia in exterior.

La etajele superioare si mansarda se propun 28 de camere a cate 2 locuri și oficii.

Mansarda este tratata ca un etaj retras in vederea realizarii unui acoperis inverzit. Nivelul mansardei va fi tratat ca un etaj cu un acoperiș cu pantă foarte mică cu Green Roof”, se arată în documentația PUD.