Acasă Sănătate-Educație Miracolul din Libearty! Cum a supraviețuit un pui de urs după ce...

Miracolul din Libearty! Cum a supraviețuit un pui de urs după ce a căzut de pe o stâncă înaltă

0
8 Iunie 2020. Un ursuleț foarte mic a căzut de pe o stâncă înaltă, în zona barajului Vidraru, din Argeș. ”Corpul ei micuț a ajuns în apă, unde s-a lovit de alte stânci, până când a rămas blocată pe una dintre ele. Acolo, un bolovan s-a rostogolit peste ea și a rănit-o grav.
Abia după două zile un turist a avut curaj să se apropie, să vadă de unde se aude plânsul. A sunat imediat la 112. Cinci ore mai târziu, micuța a ajuns la AMP Libearty în stare foarte gravă. Nu cântărea mai mult de 6 kilograme, adică aproape jumătate din greutatea normală pentru cele 4 luni de viață.
Era mâncată de larve, la propriu. Următoarele 48 de ore au fost critice, dar a luptat pentru viața ei și a reușit să se ridice pe picioare. Totuși, veștile doctorului nu erau bune. Nu vedea cu ochiul drept, nu auzea cu urechea dreaptă și își pierdea echilibrul.
Cu tratament medical adecvat și lapte special preparat pentru ea, starea ei de sănătate s-a îmbunătățit zi de zi.
Astăzi, mititica cu blană de catifea, este complet recuperată. Poartă numele de Kenya și o considerăm „miracolul din Libearty”, au scris pe pagina de facebook reprezentantii de la AMP Libearty – Bear Sanctuary.