Acasă Social Mazak și-a deschis primul sediul permanent în România

Mazak și-a deschis primul sediul permanent în România

0

Liderul mondial în domeniul fabricării de mașini-unelte CNC, Yamazaki Mazak, intenționează să își deschidă pentru prima dată un sediu permanent în România, demers ce face parte dintr-o serie de investiții strategice în Europa.

Producătorul, care și-a cultivat de-a lungul ultimilor 30 de ani în România o bază de clienți dinamică și diversă printr-o rețea de parteneri de distribuție, își va deschide primul birou de vânzări în țară, într-un spațiu nou din incinta Brasov Business Park din Transilvania.

Și dacă tot vorbim de premiere, Mazak a fost prezenta pentru prima dată la expoziția Metal Show & Tib care s-a tinut ține la Romexpo-București, în perioada 11-14 mai (B2-69A).

Echipa a participat la expoziție cu centrul său de prelucrare cu 5 axe, CV5-500, care se bucură deja de un mare succes. Această mașină versatilă cu 5 axe, prevăzută cu o masă cu diametrul de 500 mm, este unică în categoria din care face parte grație construcției sale cu pod de înaltă rigiditate, cu o masă rotativă complet susținută în consolă, care se deplasează în direcția axei Y pe sub pod. Aceasta o face, în cele din urmă, să fie o soluție de prelucrare extrem de precisă și compactă, ideală pentru peisajul industrial divers din România.

Biroul de vânzări Mazak din România este una dintr-o serie de investiții de referință făcute recent de către producător în întreaga Europă, urmând după deschiderea unor noi unități în Danemarca, Suedia și Italia.

Investiția vine ca o confirmare a importanței României pentru Mazak Europe, fiind identificate oportunități cheie de dezvoltare în sectoarele aerospațial, agricol, auto, construcții, minerit și industria grea.

Deschiderea oficială a avut loc în data de 8 iunie, creându-se inițial opt noi locuri de muncă, în afară de membrii echipei Mazak deja existente compuse din ingineri specializați în dezvoltarea afacerii, aplicații și asistență tehnică. Ar mai fi de precizat că producătorul și-a propus să dubleze acest număr în următorii cinci ani.

Dr. Gábor Feminger, manager al sucursalei din România din cadrul Yamazaki Mazak Central Europe, a remarcat: „Peisajul de producție din România este incredibil de dinamic și există oportunități de creștere semnificative pe o serie din principalele piețe verticale ale Mazak. Prognoza economică pentru această țară este promițătoare, iar deschiderea primului birou Mazak din România este o confirmare a importanței sale strategice pentru operațiunile noastre din Europa Centrală.

„Partenerul nostru de încredere, MAZAROM, ne-a ajutat să ne dezvoltăm o amprentă puternică în România în decursul ultimelor trei decenii, atât în cadrul bazei de subcontractare a națiunii, cât și în cadrul bazei OEM. Așteptăm cu nerăbdare să ne consolidăm acest succes și să continuăm să conlucrăm pentru a face din Mazak furnizorul de mașini-unelte CNC preferat de comunitatea producătorilor din România.”

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.mazakeu.com/ro/grand-opening