Acasă Social Ministrul Mircea Ferechet, fascinat de Centrul de Vizitare Parcul National Piatra Craiului:...

Ministrul Mircea Ferechet, fascinat de Centrul de Vizitare Parcul National Piatra Craiului: „Așa trebuie făcute lucrurile pentru a atrage oamenii spre natură”

0
Ministrul Mircea Fechet și secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu au fost ieri, 01 aprilie,  la Centrul de Vizitare Parcul National Piatra Craiului, aflat în județul Brașov, în localitatea Zărnești, pe Valea Bârsei Mari.
Spațiul interior al Centrului de Vizitare este realizat ca un traseu în circuit. După parcurgerea traseului, vizitatorul pleacă mai informat cu privire la flora, fauna, geologia, peșterile, comunitățile locale și traseele turistice din Parcul Național Piatra Craiului.
„Sunt fascinat de ceea ce am văzut și aflat aici. Așa trebuie făcute lucrurile pentru a atrage oamenii spre natură, pentru a le explica rostul ei și de ce trebuie protejată. Sunt foarte mulțumit că aici copiii beneficiază de multe facilități pentru a învăța despre mediul înconjurător. Organizarea spațiului expozițional este inedită, interactivă, astfel încât vizitatorul care trece pragul acestui centru să aibă parte de cât mai multe experiențe memorabile”, a precizat ministrul mediului, apelor și pădurilor.
Tot aici, vizitatorii pot vedea o stâna tradițională, o peșteră, o machetă 3D a Parcului Național, pe care se pot proiecta hărți pe diferite teme, trasee turistice, tipuri de habitate.