Acasă Turism Ministerul Turismului: „Lasă-te surprins de țara ta, descoperă județul Covasna!”

Ministerul Turismului: „Lasă-te surprins de țara ta, descoperă județul Covasna!”

0

Județul Covasna a fost recomandat turiștilor drept destinație de vacanță de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. Astfel, printr-o postare pe pagina de Facebook, Ministerul Turismului amintea în urmă cu câteva zile că Valea Zălanului este destinația care l-a cucerit până și pe Regele Charles, realizând totodată și o prezentare generală a județului Covasna.

„În weekend-ul acesta vă invităm să descoperiți Covasna, un județ cu o mulțime de bogății culturale și naturale.
Pentru iubitorii de sporturi de iarna, Covasna este locul ideal pentru excursii cu sania, plimbări cu snowmobilul, ATV-ul sau schiat în resortul de schi Băile Tușnad.
O altă atracție turistică foarte populară iarna este stațiunea balneoclimaterică Balvanyos. Frumusețea peisajului este completată de prezența izvoarelor de apă termală.
Aici puteți să vă bucurați de efectele terapeutice ale gazelor mofetice sau ale aerohelioterapiei.
Dacă ajungeți în Covasna nu puteți rata Muzeul Etnografic Haszmann Pál recunoscut pentru colecția de porți secuiești. Muzeul este amenajat în conacul Gyula Damokos, construit în anul 1831 în stil arhitectural clasicist, turiștii beneficiind de o grădină generoasă unde se pot relaxa și unde pot admira exponatele.
Tot în Covasna puteți vedea Biserica Sfântul Emeric din Ghelința, una dintre cele mai frumoase biserici cu o arhitectură reprezentativă pentru stilul gotic timpuriu, sau Castelul Kálnoky și Muzeul Vieții Transilvănene din Micloșoara.
Dacă alegeți să vă opriți în reședința de județ Municipiul Sfântu Gheorghe puteți vizita Cetatea Sfântu Gheorghe, Biserica ortodoxă cu hramul Marelui Mucenic Gheorghe, sau „Casa cu Arcade” din secolul al XVIII-lea.
Pentru că tot vorbim despre frumusețea acestui oraș, nu putem să nu amintim și Biserica Reformată din Sfântu Gheorghe, monument istoric și de arhitectură construit în stil gotic situat în interiorul Cetății Sfântu Gheorghe.
Pentru o vacanță în care să îmbinați relaxarea cu gustul specific de Kürtöskalács, sau cozonacul secuiesc, vă recomandăm să vizitați județul Covasna.”, este mesajul regăsit pe pagina de Facebook a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.