Acasă Sănătate-Educație Medalii de bronz obținute de șaguniști la un concurs internațional de științe

Medalii de bronz obținute de șaguniști la un concurs internațional de științe

0
Noi premii obținute de șaguniști!
Două echipe formate din elevi ai Colegiului Național Andrei Șaguna au obținut medalii de bronz la concursul de științe „International Young Naturalists’ Tournament”.
”În timp ce majoritatea școlarilor erau încă în vacanță la finalul lunii august, câțiva elevi ai Colegiului Național Andrei Șaguna au participat în Georgia la concursul de științe „International Young Naturalists’ Tournament”, aflat la cea de-a zecea ediție, fiind organizat în Tskneti, în perioada 21-28 august 2022.
Din partea României au participat 2 echipe ale colegiului nostru, ambele obținând câte o medalie de bronz, după cum urmează:
Prima dintre echipe, „Limitless 3.0”, s-a clasat pe locul 4 și a fost formată din următorii elevi:
– Darius Chițu (X B), căpitan
– David Iustin Brătucu (IX B)
– Mihnea Andrei Grigore (XI B)
– David Roth (XI B)
– Bianca Ioana Tescașiu (IX E)
fiind coordonată de profesor și director Carmen Felicia Tănăsescu (lider și jurat) respectiv de profesor și director adjunct Ciprian Satala (lider)
Cealaltă echipă, „Starry Night”, s-a clasat pe locul 8, fiind formată din următorii elevi:
– David Ștefan Tache (VIII), căpitan
– Ana-Paisia Neagoe (VIII)
– Ioan Petrițan (VIII)
– Luca Orțan (VIII)
– Mihnea Octavian Popa (VIII)
– Ema Tereza Răducanu (VIII)
fiind coordonată de Ioana Popa (XII A, lider și jurat) și de profesor Floarea Vladu (lider)
În plan internațional au participat 13 echipe din 8 țări, printre care Bulgaria, Croația, Georgia, Grecia, Iran, Kazahstan și Uganda.
De remarcat, de asemenea, participarea elevei Ioana Popa în calitate de jurat internațional la ediția acestui an, fiind medaliată în calitate de concurent în ediția anului 2020.
IYNT este un concurs de echipe, orientat către științele naturale, care încurajează cercetarea reală în domenii științifice experimentale, incluzând procesul prezentării și susținerii rezultatelor obținute.
Competiția în sine nu este una de tip olimpiadă, ci se bazează pe o simulare a discuțiilor științifice (sau susținerea unei teze de cercetare), unde participanții preiau rolurile de Reporter (prezentatorul unei soluții originale care urmează metoda științifică: explicarea fenomenului, crearea modelului teoretic, derularea experimentelor aplicate către ipotezele proprii și analiza datelor obținute), Opponent (cel care critică și arată punctele slabe ale reporterului) și Reviewer (rezumarea discuției), urmând procesul de „peer review”.” se arată pe pagina de Facebook a Colegiului Național Andrei Șaguna.