Acasă Local Marian Rasaliu: ”Cetatea Brașovului trebuie să redevină una din principalele atracții ale...

Marian Rasaliu: ”Cetatea Brașovului trebuie să redevină una din principalele atracții ale orașului!”

0

În cadrul unei intervenții pe care a avut-o în Parlament, deputatul PSD Marian Rasaliu a punctat faptul că Cetățuia trebuie să revină comunității brașovene. Locuitorii municipiului, dar și turiștii, trebuie să se bucure de această clădire emblemă.

”Cetatea Brașovului ar putea fi una din principalele atracții ale Brașovului, oraș care reprezintă un adevărat pol turistic în România. Din păcate, aceasta este închisă publicului de prea mulți ani și se degradează într-un ritm accentuat. Nu mai putem accepta acest joc continuu de ”alba-neagra” cu Cetatea Brașovului!

Ministerul Finanțelor a procedat absolut corect prin cedarea dreptului de administrare către Primăria Brașov. Prima etapă a consultărilor s-a făcut la nivel interministerial. Atât MAI, cât și Ministerul Educației, prin intermediul Universității Transilvania din Brașov, au fost interesate să preia cetatea. Trebuie punctat faptul că deciziile Ministerului Finanțelor s-au luat în funcție de interesele cetățenilor și nu după culoarea politică a reprezentanților acestora.

De luni, 27 martie, au început consultările Guvernului cu autorităţile administraţiei publice locale, Primăria Municipiului Brașov și Consiliul Județean. Este nevoie de un consens din partea tuturor formațiunilor politice pentru ca obiectivul final să fie atins. Cetatea Brașovului trebuie să revină Brașovului, brașovenilor. În nici un caz, soarta acestui monument istoric nu trebuie să reprezinte subiect de campanie electorală. Să ne prețuim istoria și clădirile emblemă!” a concluzionat deputatul PSD Marian Rasaliu.