Acasă Actualitate Marea soprană Mariana Nicolesco s-a stins din viață la vârsta de 73...

Marea soprană Mariana Nicolesco s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani

0

Doliu în lumea artistică! Marea soprană Mariana Nicolesco s-a stins din viață ieri la vârsta de 73 de ani. Artista era internată într-un spital din București. În 1993 ea a fost aleasă membru de onoare al Academiei Române. Conform unei cercetări efectuate de prof. dr. Stephan Poen, Haricleea Darclée și Mariana Nicolesco au avut cele mai multe premiere absolute pe scena Teatrului La scala din Milano.

Mesajele de condoleanțe nu au întârziat să apară:

”S-a stins o viață de om, o voce inconfundabilă, un artist complet. Regina del Belcanto, marea soprană a României, Mariana Nicolesco, a decedat astăzi, la vârsta de 73 de ani. Sunt profund îndurerat de această veste cumplită și sunt alături de familie și de toți cei dragi. Îi mulțumim Marianei Nicolesco pentru întreaga moștenire artistică, pentru tot ce a făcut pentru România în lume! Dumnezeu să o odihnească!”, a transmis ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu.

„Ai de ales între a admira Everestul de jos sau lumea de sus din vârful lui, Irina. Pentru un asemenea drum, îți împarți bine popasurile și te înarmezi cu multă răbdare. Când îți e greu să mai înaintezi, îți aduci aminte că sus e singurul loc în care ai voie să te oprești. Tu, doar acolo te oprești și rămâi!”
Pentru tot ce m-ați învățat, tot ce ați modelat cu privirea tăioasă pe care m-ați făcut să o iubesc, și toată ocrotirea pe care mi-ați oferit-o, maestră dragă, mă înclin și vă voi dărui mereu gândurile cele mai luminoase.
Îngerii vă primesc cu aplauze între ei !
Niciodată nu vă voi uita !
Mariana Nicolesco – una dintre cele mai mari legende ale lumii! Eternă amintire.” a scris Irina Baianț pe pagina de Facebook.

„Drum lin, Mariana Nicolesco! Una dintre marile voci ale operei din ţara noastră. Artista avea 73 de ani”, a anunțat pe Facebook  Electrecord.