Acasă Sport Infrastructura sportivă brașoveană este mult sub ce avem nevoie

Infrastructura sportivă brașoveană este mult sub ce avem nevoie

0

Lucian Petre, cunoscut om de sport și vicepreședintele PMP Brașov, trage un semnal de alarmă referitor la lipsa acută de de spații unde copiii brașoveni pot practica un sport

 

Spațiile, unde pot practica un sport copiii nostri, au devenit insuficiente. Se fac inclusiv petiții online prin care oameni ai sportului brașovean caută soluții pentru situațiile în care se află. Lucian Petre, un om de sport de peste 50 de ani, a fost jucător de fotbal, ulterior a devenit profesor de sport și antrenor de fotbal. Acesta cunoaște foarte bine sportul brașovean și evoluția lui. Acesta ne spune că infrastructura este a statului român și că acesta, prin instituțiile abilitate are obligația se rezolve cu titlul de urgență situația. Vine și cu o soluție rapidă care se poate implementa.

 

Observ o dispută publică referitor la infrastructura sportivă din Brașov. Din păcate, cluburile private și cele bugetate din banul public sunt nevoite să se lupte pentru un loc într-o sală din Brașov. Același lucru este valabil și pentru terenurile în aer liber. Majoritatea infrastructurii este a statului român, sub diverse forme. Legile naționale și cele locale (HCL) prevăd mai multe lucruri referitor la cine și cum poate folosi infrastructura sportivă. Dacă este un anumit profil de club avantajat sau nu, este o altă discuție. Ceea ce vreau eu să spun, este că acest război permanent trebuie să tragă un semnal serios de alarmă primăriei și consiliului local. Oameni buni, orice faceți cu infrastructura actuală, vor fi copii care rămân pe afară! Indiferent de clubul sportiv la care merg, sunt tot copiii noștri, ai brașovenilor. Trebuie urgent să se dezvolte infrastructura sportivă, iar acest lucru se poate face rapid prin parteneriat public-privat. Primăria vine cu terenul, un privat face construcția, iar Primăria se obligă să subvenționeze într-o anumită măsură chiria pe care o plătesc cluburile private în locația respectivă. Atenție! Acești bani din bugetul local, merg de fapt către educația copiilor noștri.”, declară vicepreședintele PMP Brașov, Lucian Petre.

 

Tot el aduce în atenție faptul că sportul este un element important din educația copiilor noștri. Prin practicarea unui sport aceștia dezvoltă calități care îi ajută în viață și care vor face din societate un loc mai bun.

 

“Mulți privesc sportul ca pe o carieră, un loc de muncă care să îți asigure un trai când devii adult. Nu este așa. Marea majoritate a tinerilor sportivi se retrag după absolvirea liceului. Dar până atunci, sportul îi învață să muncească în echipă, să fie disciplinați, să devină lideri, să aibă o viață sănătoasă și să își dezvolte inteligența emoțională. Și când vorbim despre inteligență emoțională, respectiv empatie, cred că societatea noastră are nevoie de o schimbare în bine.”, susține Lucian Petre.

 

PMP Brașov, prin vocea vicepreședintelui Lucian Petre, susține sportul brașovean și înțelege că acesta este parte integrantă din educația copiilor noștri. Spre deosebire de alte partide, care doar arată cu degetul, PMP oferă soluții concrete care se pot implementa pentru rezolvarea problemei.