Acasă National Marcel Ciolacu: „Este evident că, dacă sunt două salarii minime pe economie,...

Marcel Ciolacu: „Este evident că, dacă sunt două salarii minime pe economie, e foarte greu să te descurci cu un copil””

0

”Marcel” le plânge de milă românilor cu salariul minim pe economie, dar în același timp îi lasă pe unii angajați de la stat să încaseze și 40.000 de lei LUNAR. Este și cazul directorului de la Compania Apa Brașov, instituție unde acționar este Primăria și Consiliul Județean Brașov. Salariul este mai mare decât cele de la Banca Națională sau Curtea de Conturi.

Ieri, 07 februarie, după vizita la Automobile Dacia, premierul Marcel Ciolacu a oferit câteva declarații de presă. Una dintre întrebările primite viza modul în care se descurcă o familie cu salarii minime și un copil. Premierul a susținut că, în acest sens, trebuie lucrat la impozitarea veniturilor minime.

„Este evident că, dacă sunt două salarii minime pe economie, e foarte greu să te descurci cu un copil. Trebuie lucrat, în primul şi în primul rând, prin scăderea impozitării la veniturile minime, fiindcă dacă se întâmplă acest lucru, să ai într-o familie două venituri minime, acela e pragul, se consideră pragul cel mai jos de venituri. Şi atunci, ca să nu se întâmple acest lucru, cum se întâmplă în Germania, dar trebuie să echilibrăm cumva, fiindcă, dacă dezechilibrăm tot timpul, vom ajunge la un deficit imens şi la disfuncţii în sistemul macroeconomic”, a declarat Marcel Ciolacu.