Vineri, 9 februarie, de la ora 19.00, Chamber Jazz@Universitatea Transilvania prezintă concertul Time in Our Hands, cu Chris Dahlgren (viola da gamba), Mircea Tiberian (pian) și Claudio Puntin (clarinete).
Trioul Time in Our Hands este format din muzicieni și compozitori cu voci unice și cu o experiență vastă, care le permite să se miște cu ușurință și spontaneitate prin genuri și tradiții muzicale, de la muzica barocă la jazz și improvizație.
Chris Dahlgren este muzician, compozitor și profesor. E născut în Statele Unite, unde și-a făcut studiile muzicale și a cântat alături de nume mari ale jazzului precum Charles Tolliver, Herb Ellis, Johnny Coles & Joe Lavano. În prezent este stabilit la Berlin, unde cântă, compune și colaborează cu mulți artiști europeni. În 2017 a înregistrat albumul Dhalgren, urmat în 2020 de Songs from a Dystopian Utopia și în 2023 de Got Milk’, apărute la Boomslang Records. Din 2004 predă la Hanns Eisler HfM și Institutul de Jazz din Berlin.
Claudio Puntin este compozitor, producător, clarinetist și profesor. A înregistrat peste 100 de albume și a lucrat cu artiști precum Hermeto Pascoal, Sidsel Endresen, Max Loderbauer, Ricardo Villalobos, Jan Bang, Skuli Sverrisson, Carla Bley, Compune muzică simfonică, electronică, dar și muzică pentru film sau teatru. Colaborează cu Orchestra Radio din Bavaria, Lucerne Jazz Orchestra , WDR Radio Orchestra Cologne, Musikfabrik Köln, Ensemble Modern , WDR Big Band, NDR Bigband etc. În prezent predă la Universitatea de Arte din Berlin și ține cu regularitate master-class-uri și ateliere în toată lumea.
Mircea Tiberian este o figură emblematică a jazzului românesc, cu o activitate muzicală care s-a materializat în mii de concerte și peste douăzeci de albume realizate sub nume propriu; cel mai recent a apărut în 2019 la casa de discuri Fiver House sub titlul Looking forward to the past. El este inițiatorul şi conducătorul primei şi celei mai importante forme de învățământ superior jazzistic de la noi. Preocupat și de literatură, muzicologie și de interferența domeniilor artistice, a publicat numeroase articole, cărți și antologii precum Magister Musicae în Țara surâsului, Jazz inside out (Tracus Arte, 2012) sau Sunetul de referință (Nemira, 2013).
Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Institutului Goethe.
Pentru rezervări: cultural@unitbv.ro.