Acasă Social Mâine se va deschide o nouă pârtie în Poiana Brașov

Mâine se va deschide o nouă pârtie în Poiana Brașov

0

Veștile bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă continuă și în această săptămână, odată cu deschiderea unei noi pârtii de pe domeniul schiabil din masivul Postăvarul. Datorită ninsorilor din weekend și, mai ales, temperaturilor scăzute, care ne-au permis funcționarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, am reușit amenajarea pârtiei Lupului inferior, care va fi deschisă mâine. Pe lângă faptul că schiorii cu experiență vor avea la dispoziție o nouă pârtie, deschiderea Lupului inferior înseamnă și reducerea timpilor de așteptare la transportul pe cablu, deoarece va fi pornit și telescaunul Lupului. Stratul de zăpadă bătută de pe pârtie este de peste 30 de cm.

De mâine se va schia pe pârtiile Drumul Roșu (integral), Sulinar (integral), Lupului (partea superioară), Subteleferic, de la ieșirea din canal, Lupului inferior, Kanzel și Doamnei. Vor fi deschise și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.

Starea pârtiilor este bună, mai ales că în weekend s-au înregistrat ninsori abundente, iar temperaturi negative au permis funcționarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale.

Stratul de zăpadă bătută pe pârtie măsoară 30 de cm în partea inferioară a masivului și ajunge până la 50 de cm pe pârtiile din zona superioară.

Vă reamintim că, din acest sezon, în fiecare zi de miercuri brașovenii plătesc 50% din valoarea cartelelor de schi valabile în acea zi, respectiv ski-pass-urile de o zi, cele valabile 4 ore, precum și cele cu valabilitate de la orele 11.00, 13.00 și 14.00.

Ski-pass-urile, inclusiv cu opțiunile valabile pentru Miercurea brașovenilor, pot fi încărcate și on-line, pe www.skibv.ro .

 

Instalații pe cablu și de unde procurăm bilet

Vor funcționa telecabinele Capra Neagră și Kanzel, telegondola, telescaunele Ruia și Lupului, teleschiurile Bradul și Stadion. Ultima urcare este la ora 16.00.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră). La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Lor li se adaugă și cele două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos, cu precizarea că prin intermediul automatelor nu se pot încărca opțiunile valabile pentru Miercurea brașovenilor

Pentru recuperarea garanției de 20 lei plătită pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă.

Cei care doresc să își încarce ski-pass-urile o pot face și online, pe platforma www.skibv.ro. Utilizatorii își pot încărca online ski-pass-urile și cu abonamente, nu doar cu puncte, fie cu intervale orare, fie cu ore sau zile. Utilizatorul trebuie să-și creeze un cont, printr-o procedură simplă, care presupune doar introducerea adresei de e-mail. Sistemul generează automat un link de confirmare, trimis pe e-mail, care permite apoi setarea unei parole și înregistrarea în cont. Mai multe detalii, inclusiv un tutorial care prezintă modul de creare a contului și de încărcare a ski-pass-ului, găsiți pe www.skibv.ro.

De asemenea, accesarea opțiunilor valabile pentru „Miercurea brașovenilor“, se poate poate face și online, pe site-ul skibv.ro. Site-ul a implementat un sistem în care utilizatorul, care are deja un cont înregistrat, trebuie să încarce un selfie în care să apară clar portretul și cartea de identitate, ținută în apropierea feței. Validarea solicitării durează câteva minute, iar ulterior acesteia în urma unui refresh al browserului, utilizatorul vede pe site mesajul „Cont eligibil pentru Miercurea brașovenilor“. Discountul de 50% se va aplica automat în pagina Finalizare comandă, doar pentru produsele incluse în acest program. Mai multe detalii sunt oferite pe site.

Vezi care sunt tarifele la transportul pe cablu în Poiana Brașov