Acasă Local Lupta anticomunistă continuă!

Lupta anticomunistă continuă!

15 noiembrie 2022, ziua în care a fost cinstită Revolta anticomunistă a muncitorilor brașoveni, pornită de la Uzina Steagul Roșu Brașov, prin rememorarea acelei pagini de istorie națională scrisă cu demnitate și curaj acum 35 de ani. Ridicarea muncitorilor brașoveni reprezintă pentru noi un uriaș exemplu viu care ne călăuzește în aceste vremuri grele. Este o lecție care ne învață să spunem un Nu hotărât în fața dictaturii și un Da ferm pentru Libertate!

Astfel, la inițiativa Ligii Suporterilor Stegari, s-au unit în jurul simbolului Troiței de la Spitalul Județean închinată memoriei luptătorilor anticomuniști din 1987, asociațiile Neam Onoare Identitate, Calea Neamului, Camarazii, Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Starea de Libertate, Legitimă Apărare, Honor et Patria, Scut Botoșănean. Am avut în fruntea noastră vrednici preoți, Părintele Laurențiu Milotoiu împreună cu Părintele Ionuț Margin săvârșind slujba Parastasului pentru acei muncitori din 1987 care au urcat la Domnul după revolta anticomunistă.

După intonarea Imnului Național al României s-a dat citire mesajelor transmise de domnul Gavrilă Filichi, unul dintre principalii lideri ai muncitorilor brașoveni și de domnul Mihai Torjo, reprezentat al studenților din Universitatea Brașov care s-au solidarizat public cu muncitorii arestați și implicit cu idealurile lor. Din partea organizațiilor participante au vorbit Mihai Tîrnoveanu ( Calea Neamului), Pompiliu Diplan (Starea de Libertate), Alecu Bogdan (Camarazii) și Dan Ciprian Grăjdeanu (Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință). Doamna Alexandra Spireanu după emoționantul ei cuvânt ne-a transmis prin cântec mesajul primordial, Nu uita că ești român!

Marșul celor 100 de Torțe al continuității luptei anticomuniste a fost însuflețit de steagurile tricolore, mesajele anticomuniste afișate și de scandările de mare forță ale suporterilor care au generat solemnitate și putere pe parcursul întregului traseu de la Troița eroilor din 1987 până la Prefectură, punctul final al manifestărilor, unde numele celor 61 de muncitori, lideri ai Revoltei, anchetați la București, au fost afișat fiecare în parte. Momentul a fost unul emoționant, cu o mare încărcătură simbolică, cele 61 de pancarte cu numele eroilor anticomuniști fiind purtate de participanții la manifestarea noastră.

Evenimentul dedicat Revoltei din 15 Noiembrie 1987 a avut un caracter strict omagial, fără niciun partizanat politic, desfășurându-se într-un cadru solemn, fără niciun incident nedorit.

Intenția noastră a fost de a evoca demnitatea și curajul fantastic al Eroilor brașoveni, demersul lor înscriindu-se într-o continuitate istorică a luptei anticomuniste românești, începută de Generația interbelică, urmată mai apoi de jertfa și mărturisirea Sfinților Închisorilor din temnițele comuniste și rezistența armată anticomunistă din munți, cea mai lungă din tot Estul Europei.

Avem un adânc respect pentru fiecare suferința, pentru fiecare luptă, picătură de sânge închinate Neamului Românesc.

Mergem cu Dumnezeu înainte pe calea lor, a eroilor care nu au știut ce înseamnă frica dar care au știut atât de bine ce înseamnă România.m