Acasă Local Lucrările la Școala Gimnazială Nr. 2 din Codlea vor fi finalizate până...

Lucrările la Școala Gimnazială Nr. 2 din Codlea vor fi finalizate până la începerea anului școlar 2023/2024

0
Lucrările la Școala Gimnazială Nr. 2 din Codlea vor fi încheiate până la începerea anului școlar 2023/2024. Printre obiectivele proiectului de investiții s-au numărat: construirea a 8 săli de clasă, a unui cabinet logoped, a unei săli depozitare material didactic, și altele.
Așa cum v-am promis în urmă cu un an, că lucrările la Școala Gimnazială Nr. 2 vor fi finalizate până la începerea anului școlar 2023/2024, iată că sunt în măsură, în urma vizitei de astăzi de pe șantier, să vă comunic că promisiunea făcută atunci va fi îndeplinită.
Acest proiect a presupus construirea a:
– 8 săli de clasă (cu suprafață de 427,54 mp);
– 1 cabinet Logoped (cu suprafață de 9,86 mp);
– 1 sală de depozitare material didactic (cu suprafață de 17,21 mp);
– grupuri sanitare pentru elevi (cu suprafață de 33,06 mp);
– 2 scări de acces;
– hol principal (cu suprafață de 128 mp).
În sprijinul persoanelor cu dizabilități, accesul la etajul proiectat se va realiza și din exteriorul clădirii, prin construirea unui lift.
Suprafața totală construită: 851,81 mp.
Pe lângă toate acestea, pentru a spori siguranța în caz de mișcări seismice, s-au realizat lucrări de cămășuire și de consolidare a tuturor structurilor de rezistență ale clădirii.
Sunt de părere că, mai ales în vremurile pe care le trăim, este imperios necesar să investim în educație. Fie că vorbim de infrastructură, fie că vorbim de procesul educațional, nu avem altă șansă decât de a porni de la bază pentru a ne putea asigura un viitor demn și în concordanță cu nevoile comunității.
Chiar dacă au existat și cârcotași atunci când am inițiat acest proiect de investiții, mi se pare firesc să-i nominalizez pe următori consilieri locali și pe administratorul public care au ales să susțină uman și pragmatic acest demers făcând abstracție de apartenența politică: Cîrstolovean Adriana, Terci Traian, Vlădău Nicolae, Bangălă Octavian, Coste Marius/Rogoz Eugen, Adam Gheorghe, Vigheciu Paul, Manole Adrian, Nedeluț Ovidiu, Săbădașu Alexandru, Dumitrescu Mihai și Ciolan Ștefan.” a declarat primarul Mihai Cîmpeanu.