Acasă National Lucian Romascanu: ”Într-un Eurovision reformat, poate Romania și Moldova ar trebui sa...

Lucian Romascanu: ”Într-un Eurovision reformat, poate Romania și Moldova ar trebui sa propună o singură piesă în competiție”

0

Ministrul Culturii, Lucian Romascanu, ia atitudine în scandalul Eurovision.

”Chiar dacă Ministerul Culturii nu are niciun fel de implicare în scandalul Eurovision, ca orice român, cetățean al unei țări care merită respectul celorlalte state ale Uniunii Europene, mă simt extrem de mâhnit și dator în același timp să spun câteva lucruri:
 Mai mult ca oricând, cred că este absolut necesară o resetare completă a Eurovision, pe alte baze, unele care sa pună publicul pe primul loc, iar votul oamenilor să conteze cu adevărat! Împărțirea politică a voturilor – pe care o vedem de ani de zile – nu are nicio legătură cu menirea pe care acest concurs ar trebui să o aibă. Deja se politizează mult prea mult un fenomen care a debutat ca fiind unul cultural, cu scopul de a uni si de a consolida relațiile dintre țările Europei și nu de a le dezbina!
 Cel mai trist este că excesul de zel al unor decidenți a făcut, de fapt, rău Ucrainei care trebuia să câștige, sau să piardă, exclusiv prin merite artistice
 Votul politic, pe simpatii sau vecinătăți, nu are legătură cu muzica. Asta nu implică România sau Moldova din evidentul motiv că suntem același popor, aceeași cultură. Într-un Eurovision reformat poate Romania și Moldova ar trebui sa propună o singură piesă în competiție.
În concluzie, așteptăm rezultatele unei anchete și tot ce îmi doresc este că TVR să nu fie implicată…” a declarat Lucian Romascanu.