Acasă Actualitate Lucian Patrașcu (PSD Brașov): „Proaspăt inauguratul parc – La Iepure – poartă...

Lucian Patrașcu (PSD Brașov): „Proaspăt inauguratul parc – La Iepure – poartă amprenta incapacității administrative a lui Allen Coliban”

0

Inaugurat sâmbătă, 2 martie 2024, parcul destinat recreerii și sportului „La Iepure” ar fi trebuit să fie o realizare de calitate, o oază de verdeață și de relaxare pentru brașoveni. Cu toate acestea, după doar o zi de la deschidere, se dezvăluie o realitate dezamăgitoare – calitatea îndoielnică a lucrărilor.

Aleile, în loc să ofere o plimbare lină și sigură, prezintă pe alocuri defecte evidente. Pavajul este sărit în câteva locuri, fapt ce pune în pericol vizitatorii. În plus, asfaltul pistei de pump truck a fost turnat direct pe nisip, lucru care va duce în foarte scurt timp la degradarea căii de rulare. O asemenea neglijență nu poate fi trecută cu vederea. Cei responsabili trebuie să răspundă!

Dar poate cel mai trist aspect este absența locurilor de joacă pentru copii sub 5 ani. Cum este posibil ca un parc proaspăt inaugurat să nu ofere nici măcar un colț de joacă pentru cei mai mici dintre noi?

Se presupune că o astfel de investiție, finanțată din bani europeni, să fie complet funcțională la momentul inaugurării. În cazul parcului „La Iepure”, nu doar că s-au ignorat aspectele legate de siguranță și durabilitate, dar aproape că s-a și ratat oportunitatea de a crea un spațiu cu adevărat valoros pentru brașoveni.

Allen Coliban ne demonstrează din nou faptul că nu are capacitatea de a administra coerent. Mai mult, administrația USR a Brașovului trebuie să-și revizuiască procesele de supervizare și recepție a proiectelor finanțate din fonduri publice, inclusiv cele nerambursabile. Fiecare leu investit trebuie să contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, iar standardele de execuție trebuie să fie la nivelul așteptărilor. Cetățenii Brașovului merită spații publice de calitate, care să reflecte respectul față de comunitate și față de investițiile realizate din fondurile publice.

Brașovul are nevoie de multe îmbunătățiri, de la parcuri și locuri de joacă pentru cei mici, până la infrastructură rutieră, pasaje și locuri de parcare. Situația parcului „La Iepure” nu trebuie să fie doar un semnal de alarmă pentru administrația locală, ci și un punct de plecare pentru o schimbare necesară în modul în care Brașovul se dezvoltă și își respectă angajamentele față de cetățeni.

Este timpul pentru o abordare mult mai responsabilă, una care să pună pe primul loc calitatea și sustenabilitatea proiectelor.”, a declarat Lucian Patrașcu, președintele Organizației Municipale Brașov a PSD