Acasă Administrativ Lucian Patrașcu (PSD): „Administrația USR organizează la Brașov Forumul Orașelor Verzi, dar...

Lucian Patrașcu (PSD): „Administrația USR organizează la Brașov Forumul Orașelor Verzi, dar este incapabilă să închidă gropile de gunoi neconforme”

Subprefectul Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale PSD Brașov, a transmis în cadrul unui comunicat de presă, nemulțumirile sale referitoare la gropile de gunoi neconforme din Brașov. Acesta susține că administrația USR organizează la Brașov Forumul Orașelor Verzi, însă nu este în stare să rezolve adevăratele probleme referitoare la poluarea din oraș.

„Administrația USR a Brașovului condusă de Coliban se află într-o situație paradoxală: organizează Forumul Orașelor Verzi în timp ce oferă 5 metri pătrați de spațiu verde pentru fiecare locuitor și este incapabilă să închidă depozitele de deșeuri neconforme.

În ultimii doi ani, în județul Brașov, s-au închis șase dintre cele opt depozite de deșeuri neconforme. Acest lucru reprezintă un pas important pentru conformarea și alinierea la standardele europene privind gestionarea deșeurilor, în contextul în care România se află în procedură de infringement. Comisia Europeană poate aplica amenzi dacă aceste proceduri nu sunt încheiate în termenul stabilit, respectiv până la data de 31 decembrie 2023.

Unul dintre aceste două depozite neconforme este depozitul de deșeuri industriale nepericuloase de la Timiș-Triaj, pentru care administrația USR dorește amenajarea unui parc după închiderea conform procedurilor. Cel de-al doilea depozit neînchis este fosta groapă de deșeuri menajere, situată în apropierea celei industriale.

Deși acesta este un aspect de importanță majoră, România riscând amenzi de la Comisia Europeană, actuala administrație USR a Brașovului se pare că este incapabilă să ia măsuri concrete în acest sens, concentrându-se pe alte priorități, cum ar fi organizarea Forumului Orașelor Verzi, forum dedicat ecologiei, sau înscrie municipiul la concursul „Capitala Verde a Europei”, Brașovul neîndeplinind criterii de bază, cum ar fi recomandarea Uniunii Europene de minim 25 de metri pătrați de spațiu verde pentru fiecare locuitor, sau a Organizației Mondiale a Sănătății care recomandă 50 de metri pătrați de spațiu verde.

Este o pată neagră pe obrazul actualei administrații faptul că prioritizează pregătirile pentru Forumul Orașelor Verzi sau face campanii pentru DNA-ul pădurilor în timp ce depozitele de deșeuri rămân neînchise și Brașovul este unul dintre cele mai poluate orașe din Europa. Și asta se întâmplă din cauza incompetenței, iresponsabilității, ipocriziei și a lipsei de profesionalism de care actuala administrație USR dă dovadă în fiecare zi”, a transmis subprefectul Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov.