Literele de pe Tâmpa și Primăria, iluminate în culorile Republicii Moldova

Literele de pe Tâmpa și Primăria Brașov vor fi iluminate în culorile Republicii Moldova.
La 27 august 1991, republica Moldova și-a declarat independența față de URSS, prin Declarația de Independență a Republicii Moldova, adoptată de către Parlamentul Republicii Moldova.
Documentul face referire la „istoria milenară” și „statalitatea neîntreruptă” a românilor de la est de Prut în spațiul istoric și etnic al etnogenezei acestora, și consacră, pentru spațiul de la est de Prut, limba română.Actul fondator al Republicii Moldova din 27 august 1991 este marcat în fiece an ca Ziua Națională a Republicii Moldova sau Ziua Independenței.
Declarația a fost adoptată și semnată de 278 deputați în parlament la 27 august 1991. Actul original a ars în timpul protestelor din 2009 la Chișinău, dar un document identic a fost restaurat în 2010.
Guvernul României recunoaște independența Republicii Moldova la doar câteva ore după proclamarea independenței, România fiind primul stat care a recunoscut independența și suveranitatea Republicii Moldova.
Republica Moldova a obținut recunoașterea internațională oficială a statalității la 2 martie 1992, când a obținut statutul de membru al ONU.
În Brașov, comunitatea românilor din Basarabia este tot mai numeroasă în ultimii ani. Organizaţia Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni este implicată într-o serie de evenimente culturale, iar Clubul Oamenilor de Afaceri Basarabia, înființat în 2019, la initiativa a 11 antreprenori , întrunește la acest moment aproximativ 50 de mebri, care au deja, pe lângă activitatea economică, și o serie de activități de implicare socială, prin donații și voluntariat.
În Brasov sunt aproxiamtiv 300 de antreprenori basarabeni, din diverse domenii: constructii, HoReCa, medicină, comerț.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: