Acasă Local Lipsă de interes sau rea voință? ”Contrele” din Consiliul Local pun în...

Lipsă de interes sau rea voință? ”Contrele” din Consiliul Local pun în pericol proiecte importante pentru Făgăraș

0
Gheorghe Sucaciu, primarul Municipiului Făgăraș, trage un semnal de alarmă legat de situația creată la ședințele Consiliului Local. Proiecte importante pentru comunitate, multe deja începute, riscă să nu mai poată fi continuate.
”Renovarea fântânii arteziene din fața Casei de Cultură, reamenajarea fostei terase “Litoral” și transformarea ei in amfiteatru cu vedere spre Cetate, crearea unui teren de sport, amenajarea unui părculeț la spital sau a unei stații de reîncărcare pentru autoturisme – sunt proiecte propuse de către cetățeni în cadrul programului de Bugetare Participativă și care riscă să fie trecute pe linie moartă, fiindcă unii dintre consilieri se opun vehement (și aparent fără motive pertinente) prelungirii perioadei de implementare a proiectelor.
De data aceasta nu a mai existat un vot negativ sau o abținere în grup, ci s-a ales varianta neprezentării la ședință. Consilierii PNL: Cupu, Dobrea, Gavrilă, Dobria și Leabu-Cornea, alături de consilierii Ludu, Polmolea și Klein au lipsit de la ședința extrordinară (unii nemotivat, alții aparent motivat, alții invocând „lipsa” semnalului de la telefon etc). Cvorumul a fost astfel întrunit la limită, însă doar pentru 2 din cele 4 puncte înscrise pe ordinea de zi.
Doamna Consilier Paicu a participat online, însă după votul primelor două proiecte înscrise pe ordinea de zi s-a retras din ședință motivând că nu mai poate rămâne (aproximativ 5-10 minute cât ar fi durat votul și celorlalte 2 puncte rămase pe ordinea de zi). Astfel, din lipsa cvorumului s-a declarat închisă ședința.
Din respect pentru banii care deja s-au investit în aceste proiecte, din respect pentru angajații primăriei care au muncit la elaborarea și implementarea lor dar mai ales din respect pentru cetățenii care le-au propus, mi-am propus să nu las jocurile si interesele politice ca să primeze.
În consecință, în zilele care urmează voi convoca o nouă ședință de consiliu local, la care sper ca să participe toți consilierii. De asemenea îi rog încă o dată să se sfătuiască real cu cetățenii pe care îi reprezintă și să voteze pentru binele comunității locale.”
Sursa: Facebook Gheorghe Sucaciu
Articolul precedentZiua colecționării nasturilor la Muzeul de Etnografie Brașov
Articolul următorALTERNOSFERA prezintă concertul Theatroll | Corbul Troian în Brașov