Acasă Local Liniile metropolitane spre Prejmer și Vama Buzăului revin de mâine la traseele...

Liniile metropolitane spre Prejmer și Vama Buzăului revin de mâine la traseele obișnuite

0

Autobuzele RATBV ce deservesc liniile metropolitane 520 (Brașov – Prejmer) și 540 (Brașov – Vama Buzăului) revin de mâine, 16 decembrie 2022, la traseele obișnuite, acest lucru fiind posibil după darea în folosință a pasajului rutier de la intersecția DN 10 cu DN 11.

Astfel, în ceea ce privește traseul 520, pe sensul de deplasare spre Prejmer, din DN 11 autobuzele vor circula pe DN 10  – Parc Industrial Prejmer – Str. Brașovului – Str. Mare – Lunca Câlnicului, cu capăt de întoarcere la Vizaviu. Pe sensul spre Brașov, autobuzele pleacă din Lunca Câlnicului (Vizaviu), circulă pe Str. Principală – Str. Pictor Iacob Brujan – Str. Mare – Str. Brașovului – Parc Industrial Prejmer – DN10 – DN11 – Brașov (până la stația Făget).

Cât despre traseul liniei 540, pe sensul spre Vama Buzăului, autobuzele circulă direct din DN 11 – pasaj rutier – DN 10 – Parc Industrial Prejmer – Stupinii Prejmerului – Teliu – Vama Buzăului, eliminându-se devierea prin Lunca Câlnicului. Similar, pe sensul spre Brașov se circulă direct din Prejmer – Str. Brașovului – Parc Industrial Prejmer – DN 10 – DN 11 – Brașov (Gara CFR Brașov). De menționat faptul că din această săptămână survine o modificare în orarul liniei 540, schimbare referitoare strict la ultimele plecări în cursă din ambele capete de linie în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale (ora de plecare din Gara Brașov de la 20:00 se modifică la ora 16:19, respectiv plecarea din Vama de Sus de la ora 21:30 se schimbă la ora 17:40).

RATBV va posta în toate stațiile de pe cele două trasee, precum și pe site-ul www.ratbv.ro, în secțiunea ”Trasee și orare”, noile afișe cu orarele de circulație valabile pentru cele două linii. Pentru evitarea oricărei confuzii, orarele vor purta mențiunea ”Valabil din 16.12.2022”.

RATBV le reamintește celor care folosesc aceste linii, precum și tututor clienților săi faptul că, pentru evitarea oricărei situații neplăcute cu privire la achiziționarea de titluri de călătorie, pot utiliza pentru plata oricărui tip de bilet sau abonament aplicația ”24 pay”, disponibilă în toate mijloacele de transport din municipiul Brașov și zona metropolitană. De asemenea, reamintim faptul că RATBV oferă la vânzare ”Abonamentul lunar metropolitan”, la prețul de 195 de lei, care poate fi folosit pe toate liniile de transport operate în municipiul Brașov și zona metropolitană Brașov, fără limită a numărului de călătorii. Pentru acest titlu de călătorie există și varianta ”Abonamentului anual metropolitan”, la prețul de 1.950 lei. Mai mult, în toate autobuzele ce deservesc traseele din zona metropolitană plata călătoriei se poate face direct cu cardul bancar la validatoarele dedicate (cele de culoare albastră).