Acasă Actualitate Liderii PSD îi iau la mișto pe români. Susțin că nu majorează...

Liderii PSD îi iau la mișto pe români. Susțin că nu majorează taxe și impozite, dar deja au făcut acest lucru

0

Liderii Partidului Social Democrat (PSD) bat câmpii în continuare pe teme economice. Aceștia vorbesc în ultima perioadă de susținerea mediului de afaceri, modernizarea infrastructurii și creșterea numărului de contribuabili, dar uită să spună că deja au băgat noi taxe, deja mediul de afaceri a fost pus la pământ prin măsurile luate. Impozitul pe dividende va fi majorat de la 5% la 8% de la începutul anului viitor. Să nu uităm că firmele sunt obligate să plătească contribuții pentru 8 ore, chiar dacă persoana este angajată doar cu 4 ore.

PSD nu a înțeles că, de exemplu, o mămică vrea să aibă grijă de copii săi mici, dar, în același timp, vrea să și lucreze jumătate de normă. De ce să fie obligat angajatorul să îi plătească contribuțiile pentru normă întreagă, dacă angajata atât dorește să lucreze? Decizii luate pe genunchi, de indivizi care s-au trezit în Guvern sau Parlament, dar care nu au experiență și studii în domenii.

Gluma zilei vine de tot de la PSD care, prin reprezentanții săi, declară că bugetul pentru 2023 este bazat pe proiecte menite să asigure o cheltuire cât mai riguroasă și eficientă a banilor publici. Vorbește partidul aflat la guvernare care, în loc să taie din angajații agențiilor și ale altor instituții de stat unde salariile sunt mult peste cele de la privat, mai mult încarcă organigramele.

PSD este și partidul care în ultimii ani a băgat pentru bugetari sporuri peste sporuri. Nu trebuie uitate nici pensiile speciale, care la rândul lor au fost introduse de PSD, iar acum liderii se fac că ”umblă” la ele, dar concret nu s-a făcut nimic până acum.

În loc să angajeze oamenii de partid și să inventeze taxe peste taxe, PSD mai bine ar limita indemnizațiile din CA-uri, care, la nivel de țară sunt o adevărată gaură pentru bugetul local, dar o mină de aur pentru oamenii de partid care ajung să încaseze bani doar că se prezintă o dată, cel mult de două ori pe lună la ședințe.

Bineînțeles, PSD nu vede aceste aspecte, dar nici incompetența promovată prin instituțiile statului.

 

 

 

Articolul precedentCâte trenuri vor fi pe ruta București-Brașov? Care este cel mai ieftin bilet?
Articolul următorDacă România nu va intra în spațiul Schengen, vina va aparține clasei politice corupte care nu a gestionat bine interesele țării
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.