Acasă Local Laboratorul de produse forestiere din Brașov găzduiește eșantioane de lemn din toată...

Laboratorul de produse forestiere din Brașov găzduiește eșantioane de lemn din toată lumea

0
Laboratorul de produse forestiere al Facultății de Silvicultură și Exploatare Forestieră din Brașov adăpostește o colecție valoroasă de eșantioane de lemn (xilotecă) care conține 634 de specii lemnoase din întreaga lume. Această colecție cuprinde specii de lemn de pe toate continentele, iar cele mai bine reprezentate sunt cele din Africa, urmate de cele europene, asiatice, sud și central americane, australiene și nord-americane.
”Eșantioane din lemn de pe tot globul pot fi văzute în Laboratorul de produse forestiere al Facultății de Silvicultură și exploatări forestiere din Brașov
Colecția de eșantioane de lemn (xiloteca) cuprinde în prezent 634 de specii, subspecii și varietăți lemnoase, de pe toate continentele. Cele mai bine reprezentate în colecția facultății sunt speciile lemnoase din Africa (35%), urmate de cele europene (27%), din Asia (19%), din America de Sud și Centrală (14%), din Australia (4%) și America de Nord (1%). Cele mai numeroase eșantioane din lemn provin din statele Africii Centrale, din America Latină, Pakistan și Vietnam. Cel mai vechi exponat din colecție datează din anul 1879 și este o rondelă de păducel (Crataegus spp.) din pădurea Comana (județul Giurgiu).În xiloteca facultății se găsesc atât eșantioane din lemnul cel mai greu (guaiac), cât și din lemnul cel mai ușor (balsa) din lume, ambele esențe provenind din America de Sud. Colecția urmează să fie îmbogățită cu peste 100 de specii lemnoase, care provin cu precădere de pe continentul nord-american și din Oceania.
În curând, această unică și valoroasă colecție din România va putea fi vizitată.” au anunțat reprezentanții Facultății de Silvicultură și a exploatării forestiere din Brașov.
Articolul precedentTradițiile și cultura vânătorii în Transilvania: o moștenire vie
Articolul următorKürtőskalács – Festivalul deliciilor dulci la Sfântu Gheorghe. Un weekend plin de tradiții