Acasă Social La Oradea se poate! Rețea de pasaje rutiere în zona metropolitană

La Oradea se poate! Rețea de pasaje rutiere în zona metropolitană

0
Fapte, nu vorbe la Oradea pentru decongestionarea traficului și  creșterea siguranței rutiere!
”Consiliul Județean Bihor a aprobat studiile de fezabilitate pentru 4 pasaje rutiere denivelate situate la ieșirile din Oradea spre Arad, Cluj și Satu Mare.
Pasajele sunt realizate în parteneriat cu Primăria Oradea și Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR. Lucrările vor începe efectiv în primăvara anului viitor și vor dura un an.
Rețeaua de pasaje va completa centurile în construcție, inelul metropolitan și proiectele de lărgire la 4 benzi a ieșirilor spre Nojorid – Arad și spre Biharia – Satu Mare.
𝐃𝐞 𝐜𝐞 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳ă𝐦 𝐩𝐚𝐬𝐚𝐣𝐞𝐥𝐞?
În zona metropolitană, la intersecția dintre drumurile principale, se formează ambuteiaje și se înregistrează un număr ridicat de accidente rutiere. Pentru fluidizarea traficului rutier și reducerea numărului de accidente realizăm o rețea de 6 pasaje.
Proiectele a două pasaje sunt în evaluare pentru finanțarea din fonduri europene prin Programul Regional.
Din proiectele aprobate ieri, 3 sunt pasaje rutiere supraterane, având fiecare o lungime de peste 550 m și o valoare de peste 7 milioane de euro. Unul va fi subteran, urmând să fie executat pe sub girația de la intersecția dintre centura Oradea și Calea Aradului – DN 79, conform imaginii alăturate de la o intersecție pe 3 nivele situată la o ieșire din Varșovia.
Cele 2 pasaje rutiere ce se vor executa în tandem la ieșirea spre Arad sunt completate cu 2 pasaje pietonale subterane, care permit trecerea în siguranță a centurii și a DN 79, pe porțiunea de 4 benzi de lângă aeroport.
Realizarea acestor investiții va elimina congestionarea traficului și va crește siguranța circulației. Cei care fac naveta spre Oradea vor câștiga minute bune la fiecare intrare și ieșire din oraș. Pietonii și bicicliștii vor putea circula în siguranță.” a declarat Ilie Bolojan.
Articolul precedentPensiile vor crește cu aproape 14% de la 1 ianuarie
Articolul următorMASSIF 2024 va avea loc în perioada 14-17 martie. De când se vor pune în vânzare abonamentele?