Acasă Social La Făgăraș nu a fost aprobat proiectul de buget local pentru anul...

La Făgăraș nu a fost aprobat proiectul de buget local pentru anul 2024!

0
Ieri, 21 ianuarie, a avut loc Ședința ordinară a Consiliului Local Făgăraș, în cadrul căreia a fost supus spre aprobare bugetul pe 2024, de venituri și cheltuieli, al municipiului. 8 dintre consilierii locali fie au votat împotrivă, fie s-au abținut de la vot, motiv pentru care proiectul de buget local nu a putut fi aprobat!
„UN ORAȘ ÎNTREG BLOCAT DE 8 CONSILIERI IRESPONSABILI!
CUPU LUCIAN, DOBRIA FLORIN EMANUEL, DOBREA ADINA, LEABU CORNEA IULIANA – PNL
LUDU AUREL CRISTIAN – consilier exclus din PSD
KLEIN JOHANNES – FDGR
PAICU CRISTINA, CRĂCIUN MONICA – USR
În ședința de astăzi, 21.02.2024, a fost supus spre aprobare BUGETUL de venituri și cheltueli al Municipiului Făgăraș pentru anul 2024, un proiect întocmit cu responsabilitate, la care colegii mei din departamentul economic au muncit enorm. Bugetul este construit pe venituri de 267.277,55 mii lei, la care se adaugă excedentul de anul trecut în cuantum de 3.898,11 mii lei. Investițiile sunt de peste 70%.
Așa cum era de așteptat, consilierii enumerați mai sus NU AU VOTAT, ORI S-AU ABȚINUT DE LA VOT, astfel încât proiectul nu a trecut, iar bugetul pentru anul 2024 NU A FOST APROBAT! Ca de obicei, interesele mărunte și negocierile de culise dintre PNL și USR și-au spus cuvântul.
Așadar, NU S-A APROBAT PROIECTUL DE BUGET! Ce înseamnă acest lucru? Întârzieri în activitatea Primăriei și BLOCAJ TOTAL la tot ceea ce înseamnă învestiții și lucrări în curs. Nu vom mai putea să plătim lucrările care sunt executate în acest moment în oraș, drept urmare, firmele contractante vor fi nevoite să sisteze execuția lor.
De ce s-a ajuns aici? E simplu: cei de la PNL votează doar „împotrivă”, pentru a mă putea bloca, pentru a se genera întârzieri în implementarea proiectelor și pentru a putea ulterior să vină să arate cu degetul către mine. Vi se par întâmplătoare postările din social media care fac referire exact la termenele depășite pentru anumite lucrări? Mie nu. A devenit o practică uzuală. Așa funcționează treaba la PNL Făgăraș: se pun piedici, iar apoi se reproșează că lucrările nu sunt finalizate la timp.
Pe de altă parte, cei de la USR au împânzit social media cu o serie de propuneri POPULISTE, unele dintre ele fiind atât inoportune cât și nerealizabile din mai multe privințe, iar altele sunt deja prinse în proiectul de buget, la diferite capitole. Fiindcă am refuzat să le fac jocul, cele două consiliere USR s-au răzbunat prin a nu vota proiectul de buget.
Vreau să atrag atenţia asupra următorului aspect: în urma acestor jocuri murdare au de suferit în primul rând LOCUITORII MUNICIPIULUI FĂGĂRAȘ! În încercarea de a mă bloca pe mine, acești iresponsabili blochează activitatea unui întreg oraș.”, a transmis primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu