Acasă Parlamentar de Brașov Gabriel Andronache, despre siguranța rutieră pe DN1 – tronsonul din județul Prahova

Gabriel Andronache, despre siguranța rutieră pe DN1 – tronsonul din județul Prahova

0
Urmare a întrebării parlamentare pe care deputatul PNL, Gabriel Andronache, a adresat-o cu privire la investițiile din 2024 pentru măsuri de siguranță rutieră pe DN 1, pe porțiunea din județul Prahova, Ministerul Transporturilor a precizat că are în derulare mai multe investiții pentru realizarea de pasaje pietonale subterane și pasaje rutiere supraterane, după cum urmează:
„Sinaia:
Pasaj rutier Sinaia Sud, DN 1, județul Prahova: s-a obținut autorizația de construire, s-a dat ordinul de începere pentru realizarea Proiectului Tehnic de execuție. În această lună trebuie făcută predarea proiectului, realizarea auditului de siguranță rutieră, avizarea acestuia în cadrul CTE C.N.A.I.R. După avizare, proiectul se va preda către CJ Prahova pentru a scoate la licitație execuția pasajului.
Pasaj rutier Sinaia Nord, DN 1, județul Prahova: la această dată suntem în procedură de obținere autorizație de construire. După obținerea autorizației se va da ordinul de începere pentru realizarea Proiectului Tehnic, iar după predare, trebuie avizat de către CTE C.N.A.I.R. și realizat auditul de siguranță a circulației. Ulterior obținerii avizelor, va fi predat către CJ Prahova pentru a scoate la licitație execuția pasajului.
Comarnic:
Sunt în derulare două proceduri care vizează realizarea unui pasaj pietonal subteran la Piața Comarnic, intersecție cu strada Ghioșești și pasaj pietonal subteran la Primăria Comarnic – pentru aceste două obiective este în derulare un contract de elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de execuție. În acest moment, pentru pasajul pietonal de la Primăria Comarnic a fost obținută autorizația de construire, iar pentru pasajul pietonal de la piața Comarnic se derulează procedura de obținere a autorizației de construire. După obținerea autorizației de construire se va da ordinul de începere în vederea elaborării Proiectului Tehnic. După avizarea PT-ului în cadrul CTE C.N.A.I.R., cele două proiecte vor fi predate către CJ Prahova, care va scoate la licitație execuția pasajelor.
Breaza:
Pasaj rutier DN 1, Breaza, județul Prahova: s-a dat ordinul de începere Studiu de Fezabilitate. În această lună trebuie predat SF-ul, după care trebuie realizat auditul de siguranță rutieră, avizarea Proiectului Tehnic în cadrul CTE C.N.A.I.R., aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Ordinul Ministrului sau Hotărârea Guvernului (în funcție de valoarea obiectivului). După avizarea Studiului de Fezabilitate, se va da ordinul de începere pentru autorizarea lucrărilor de construire. Ulterior obținerii autorizației de construire, se va scoate la licitație realizarea Proiectului Tehnic și execuția lucrărilor.
Bărcănești:
Pasaj pietonal subteran DN 1 în zona km 53+900, Bărcănești, județul Prahova: se află in procedură de achiziție faza „Execuție Studiu de Fezabilitate și Proiect pentru autorizarea lucrărilor de construire”. La această dată se desfășoară etapa evaluării financiare.”, a scris Gabriel Andronache pe Facebook.