Acasă Actualitate Klaus Iohannis și Ambasada României în Statele Unite, lipsă de transparență în...

Klaus Iohannis și Ambasada României în Statele Unite, lipsă de transparență în fața jurnaliștilor

Jurnaliștii români din țară și din Statele Unite au solicitat detalii vizând prezența președintelui Klaus Iohannis la Organizația Națiunilor Unite. Inclusiv detalii referitoare la cheltuielile pe care le suportă cu acest prilej statul român. Instituția prezidențială a refuzat să furnizeze asemenea informații de interes public. La fel a procedat și Ambasada României în Statele Unite, căreia i s-au solicitat de asemenea informații, precum și acreditări în eventualitatea în care președintele Klaus Iohannis va susține o conferință de presă sau un breefing sau se va întâlni cu membrii comunității de români.

Clubul de Presă protestează împotriva acestei lipse de transparență și solicită insistent atât instituției prezidențiale cât și Ambasadei României în Statele Unite să-și revizuiască poziția.

„În ceea ce privește Ambasada, constatăm că aceasta recidivează, întrucât nu a acordat acreditări și nu a furnizat informații nici cu prilejul mega-spectacolului organizat în data de 10 septembrie cu participarea a peste 150 de artiști aduși din țară, cu numeroși invitați, și care a presupus cheltuieli uriașe din banii publici.”, a transmis Consiliul de Onoare al Clubului de Presă.