Acasă Local ISO Mediu: În lunile mai-iunie au fost reciclate 368 tone de deșeuri...

ISO Mediu: În lunile mai-iunie au fost reciclate 368 tone de deșeuri de plastic și carton

0

BILANȚUL MAI-IUNIE-Pentru îndeplinirea de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ISO Mediu” Brașov (ADI) a obligațiilor aferente mandatului încredințat pentru acoperirea costurilor de gestionare a deșeurilor de ambalaje din deșeurile municipale de către organizațiile care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor de ambalaje la nivelul U.A.T.

„Odată cu semnarea contractelor cu OIREP-urile financiar Reciclyng și Marathon EPR pentru gestionarea reciclabilelor bilanțul acestora este la 368 tone de deșeuri de plastic și carton care au fost reciclate în lunile mai-iunie.

358 de tone pentru care doar bonificația de la OIREP este de 700 lei/tona. Astfel operatorii care activează pe raza primăriilor care au mandatat asociația să încheie contracte cu OIREP și să gestioneze pentru aceștia fluxul de reciclabil în loc să plătească taxe de depozitare de 80960 de lei, au încasat peste 250600 de lei de la aceste entități. Iar despre efectul asupra mediului nu putem decât să vă lăsam pe voi să trageți concluziile ținând cont de faptul că în medie o sticla PET de 2L are în medie 42 de grame, deci pentru o tona de sticle PET avem nevoie de 23809 sticle PET.”, potrivit reprezentanților ISO Mediu Brașov

Articolul precedent7 persoane au fost reținute în urma perchezițiilor domiciliare de vineri
Articolul următorIncendiu la o anexă gospodărească din Brașov