Acasă Actualitate 7 persoane au fost reținute în urma perchezițiilor domiciliare de vineri

7 persoane au fost reținute în urma perchezițiilor domiciliare de vineri

0

La data de 24 iunie 2022, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, au efectuat 6 percheziții domiciliare, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos” și „organizarea de lupte între animale sau cu animale”.

Perchezițiile au avut loc în județele Brașov, Cluj și Sălaj, iar în baza probatoriului administrat în cauză, 7 persoane au fost reținute și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, după cum urmează:

1. Un tânăr, în vârstă de 18 ani din județul Brașov, bănuit de săvârșirea infracțiunii de “efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos” (16 acte materiale), activitatea beneficiind de sprijinul Centrului European de Criminalitate Cibernetică al Europol.

2. Trei bărbați din județele Brașov, Sălaj și 1 cetățean sârb, precum și 2 femei, respectiv o tânără din județul Hunedoara și o femeie de origine cehă, persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de “organizarea de lupte între animale sau cu animale”.

Ulterior, procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de 3 persoane.
4 persoane au fost prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, instanța dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de acestea.

Cercetările continuă în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Activitățile au fost desfășurate de polițiștii de investigații criminale ai Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, Birourilor pentru Protecția Animalelor Brașov, Cluj și Sălaj, Serviciilor de Investigații Criminale Cluj și Sălaj, Serviciilor Criminalistice Brașov, Cluj și Sălaj și au beneficiat de sprijinul Centrului European de Criminalitate Cibernetică al Europol.
La acțiune au participat jandarmii Grupărilor Mobile de Jandarmi Brașov și Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

Articolul precedentBărbatul care a agresat o femeie în centrul Brașovului a fost reținut de polițiști
Articolul următorISO Mediu: În lunile mai-iunie au fost reciclate 368 tone de deșeuri de plastic și carton