Acasă Social Între Brașov și Sighișoara pot fi vizitate cele mai multe cetăți și...

Între Brașov și Sighișoara pot fi vizitate cele mai multe cetăți și biserici fortificate din perioada medievală

Între Brașov și Sighișoara pot fi vizitate cele mai multe cetăți și biserici fortificate din perioada medievală, în circuite turistice unice în lume.

Cetatea Brașovului a fost ridicată între secolele XIII – XVII-lea din nevoia de apărare împotriva invazii lor turcilor și tătarilor. Cetatea avea șapte bastioane, unite prin ziduri puternice de apărare. Bastioanele erau încredințate breslelor, după modelul medieval, fiind dispuse la o distanță de aproximativ 110 m distanță unele de altele. În vremurile de glorie ale cetății Brașovului, sistemul de fortificații avea 28 de turnuri, din care astăzi nu mai există decât șase.

În zona de sub Tâmpa mai pot fi admirate și astăzi Bastionul Țesătorilor Bastionul Postăvarilor. „Kilometrul zero” al unei excursii pe urmele istoriei cavalerilor teutoni care au ridicat cetatea Kronstadt (Orașul Coroanei), este Piața Sfatului, loc încărcat de istorie, care poate fi considerat inima vechii cetăți a Brașovului. Toate celelalte obiective turistice ale Brașovului se află în vecinătatea acestui punct central al cetății de astăzi.

Continuă să citești articolul pe antena3.ro.