Acasă Sanatate-educatie Începe Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii – ARLECHINO CARAVANA POVEȘTILOR- ediția...

Începe Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii – ARLECHINO CARAVANA POVEȘTILOR- ediția a VII-a la Brașov

0

30 mai – 05 iunie 2022

Cu emoție și bucurie, încântați că putem oferi comunității brașovene un eveniment  deja consacrat , vă invităm la cea de a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii – Arlechino Caravana Poveștilor, festival care a adus de-a lungul anilor întâlniri remarcabile ale publicului cu artiști din țară și străinătate.

Festivalul prezintă, pe parcursul a șapte zile, în trei locații diferite (Sala Reduta, Bastionul Țesătorilor și Sala Arlechino) o serie de spectacole adresate copiilor, care îmbină o varietate de stiluri și maniere,  atât din punct de vedere regizoral cât și interpretativ.

Festivalul este inițiat, organizat și susținut logistic de către Teatrul pentru Copii Arlechino Brașov cu sprijinul și finanțarea Consiliului Local și a Primăriei Municipiului Brașov și este un proiect amplu care se adresează mai ales copiilor,  dar deopotrivă întregii familii. Partenerii noștri, care ne sunt alături și ne susțin în această ediție, sunt Centrul Cultural Reduta, Muzeul de Istorie-Bastionul Țesătorilor , Sergiana Grup și  Hotel Aro Palace.

Așa cum bine știți festivalul nu are caracter competitiv și se desfășoară sub forma unei caravane de spectacole. Sunt prezente 18 trupe de teatru din România și străinătate ( Republica Moldova, Italia, Spania, Bulgaria).

În cadrul festivalului am pregătit pentru cei mici un atelier cu jocuri interactive și dans al cărui titlu este: „Salvați pădurea colorată”. Acesta va avea loc sâmbătă, 04 iunie, de la ora 11.00, în incinta Bastionului Țesătorilor și va fi susținut de artista și regizoarea timișoreancă  Eva Labadi. Atelierul se adresează copiilor cu vârsta de peste 7 ani și va cuprinde jocuri interactive, exerciții de dicție, recitare de poezii, dans și multă distracție.

De asemenea, avem plăcerea de a vă invita la un eveniment deosebit ce va avea loc în cadrul festivalului, vineri, 03 iunie, de la ora 15.30, în sala Arlechino: lansarea de carte a regizorului – doctor în artele spectacolului Toma Hogea,   cel care este creatorul spectacolului „Pescărușul Folly din orașul pisicilor”- producție din repertoriul Teatrului Arlechino.  Volumul  se intitulează „Amintiri dintr-o poveste – VIAȚĂ și TEATRU – Scrisori pentru TOMA” și este un periplu de  viață, profesie și confluența lor în arta teatrală,  pe parcursul carierei autorului.

Toate zilele  de festival vă așteaptă cu o serie de titluri ofertante  : „Domnul Nostoc și cabana cărților”, „Zâna Tăiețeilor”,  „Elefănțelul curios”, „Dorothy în lumea lui Oz”, „Peter Pan”, „Cufărul celor 7 pitici”, „Lebedele sălbatice”, „Crazy Animals”, „Bicicleta roșie” ale trupelor naționale de teatru din Craiova, Alba Iulia, Ploiești, Timișoara, Constanța, Târgu Mureș, Brăila, Pitești, Botoșani, Galați, precum și ale celor de peste hotare – de la Chișinău , Veliko Târnovo  și a artiștilor Andrea Fedi (Italia) și Roberto White (Spania). Vor fi spectacole suținute în limbile română , maghiară , bulgară , iar două dintre ele vor fi spectacole nonverbale.

Deschidem prima zi de festival cu spectacolul în limba maghiară „Aventurile Plüm-Plüm”, regia Ibolyei Varga, susținut de Teatrul Puck, Cluj Napoca, începând cu ora 10.00, în Sala Arlechino. Sunt redate două povești scrise de José Géal, ambele avându-l ca protagonist pe Plüm-Plüm. Spectacolul este plin de întâmplări neașteptate, interpretate cu nuanțe de umor absurd.

Urmează artiștii Teatrului de Animație Țăndărică, București cu piesa „Gulliver în țara Liliput”, regia Attila Vizauer, ce se va juca pe scena Centrului Cultural Reduta, de la ora 11.00. Un spectacol clasic și modern în același timp, o poveste veche dar actuală, imagini bine alcătuite, păpuși construite cu migală și animate cu emoție, replici la limita dintre râs și plans sunt elementele de bază ale propunerii regizorale.

Vă așteptăm cu nerăbdare și drag să ne bucurăm împreună de o săptămână de poveste!

Articolul precedentAgenția de turism CHRISTIAN TOUR a primit o amendă de 90.000 lei din partea ANPC
Articolul următorCP. PSD Brașov nu se opune și nu o va face niciodată atunci când vine vorba despre construcția de școli, creșe sau grădinițe!
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.