Acasă Actualitate Începe dezinsecția pe domeniul public

Începe dezinsecția pe domeniul public

0

De luni, 4 septembrie începe o nouă etapă de dezinsecție, larvicidare, combatere căpușe și tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori, plantații de trandafiri și buxus în Municipiul Brașov, cea de a cincea din acest an.

Activitățile se desfășoară timp de două săptămâni, în intervalele orare  21:00-04:00 și 05:00-11:00. Substanțele utilizate nu sunt toxice pentru oameni și animale și sunt biodegradabile în mediul exterior.

Cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici, sunt rugați să își ia toate măsurile pentru a nu intra în raza directă de acțiune a utilajelor de pulverizat. De asemenea, proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal sunt rugați să țină ferestrele închise în perioada 01-15.09.2023, în intervalele orare menționate.

Tot în această perioadă se realizează și acțiunea de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în incinta unităților de învățământ și a instituțiilor publice din municipiu. Cetățenii trebuie să ia toate măsurile pentru a nu intra în contact direct cu momeala raticidă. Antidotul recomandat de producător în cazul ingerării accidentale este vitamina K.

De asemenea, cetățenii sunt rugați să evite atingerea stațiilor de intoxicare sau a produselor raticide, iar în situația în care vor semnala acțiuni de vandalism, distrugere și/sau sustragere a stațiilor de intoxicare amplasate pe domeniul public și privat al municipiului, să anunțe poliția locală, la nr. de tel: 0268/954.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.

Articolul precedentProgram extins și parcarea de aeronave mărită de la 3 la 8 locuri la Aeroportul Brașov
Articolul următorJuniorii 2 și 4 ai clubului SPORTING GHIMBAV au devenit campioni la turneul internațional de tineret