Acasă Local Încă un proiect marca Scripcaru continuat de actualul șef al administrației locale....

Încă un proiect marca Scripcaru continuat de actualul șef al administrației locale. Un proiect propriu, pe când?

0

Proiectul din Tractorul cu care se laudă actualul primar al Brașovului, cel prin care se dorește construirea unei noi grădinițe, a plecat tot de la fostul primar, George Scripcaru. Proiectul de pe fostul Depou de tramvaie este demarat din 2019 de către fosta administrație. Culmea, actualul primar USR împreună cu liderii partidului erau împotriva acestui proiect pentru că visau la reintroducerea tramvaielor în Brașov.

Timpul a trecut, iar primarul nu a mai scos o vorbă despre tramvaie, a înmormântat promisiunea electorală, ca multe altele. Cu alte cuvinte, încă o investiție similară cu cea de la gară, unde s-a construit un terminal pentru RATBV. Mai jos prezentăm ce declara primarul George Scripcaru în 2019, postare ce se regăsește pe pagina de Facebook a Primăriei Brașov.

Municipalitatea va amenaja un parc și va construi o unitate de învățământ în locul depoului de tramvaie din Tractorul. Primăria Brașov a demarat deja procedura de licitație privind întocmirea tdocumentației cadastrale, dupa ce a câștigat litigiile legate de acest teren. După finalizarea acestei etape, va putea demara construcția unității de învățământ și amenajarea unui parc care va ocupa cea mai mare parte a suprafeței de aproximativ 20.000 m.p.Acum, după ce am rezolvat situația juridică a terenului, care a făcut obiectul mai multor litigii, putem trece la realizarea investiției pe care am anunțat-o acum mai mult timp, respectiv de a construi acolo o unitate de învățământ. Este o investiție necesară, având în vedere că acest cartier este într-o continuă dezvoltare și majoritatea celor care se mută acolo sunt familii tinere. În același timp, trebuie să ne gândim și la o zonă de relaxare pentru aceste familii și de aceea, propunerea mea este ca pe cea mai mare parte a acestui teren, aproximativ 15.000 metri pătrați, să amenajăm un parc care, sper, pe lângă rolul său de îmbunătățire a calității aerului, să aibă și un rol de centru al comunității, cel puțin pentru cei care vor să se relaxeze în aer curat, aproape de casă”.

De altfel, tot mandatul administrației USR se bazează pe fostele proiecte. Useristul a amenajat o parcare pentru biciclecte și cam atât. Nici măcar proiectul său de suflet cu care a venit din Franța și care a fost desemnat câștigător la Bugetare Participative nu a fost implementat, chiar dacă au trecut 2 ani de la votul brașovenilor. Se pare că pentru liderii USR votul brașovenilor nu prea contează, drept dovadă acest proiect ”amenajare grădini urbane”.