Acasă Actualitate Iancu Guda: „Creșterea economică se duce spre zero”

Iancu Guda: „Creșterea economică se duce spre zero”

0

Analistul economic Iancu Guda și-a prezentat opinia referitoare la economia României, care, din păcate, nu va atinge estimările de anul acesta. Economia crește mai greu decât se estima, cu doar 1,7% în primul semestru, comparativ cu 2.3-2.5% cât erau estimările economiștilor.

„Consumul frânează puternic și creșterea anuală se duce vertiginos spre zero si ceva … populația nu mai vrea sau nu mai poate să consume mai mult. Cred că ambele… problema este că banii din PNRR se injectează extrem de lent, iar administrația publică nu are capacitatea să planifice și să execute rapid proiecte de investiții.

Este acesta momentul de creștere a taxelor pentru sectorul privat? Evident, NU! Mai ales atunci când avem risipa cu cheltuielile supradimensionate din sectorul public, iar ANAF-ul încasează restanțele fiscale foarte lent. O creștere a taxelor când economia gâfâie va duce la o scadere, nu creștere a încasărilor la buget. Agravăm problema deficitului public. Ce va urma? Taxe și mai mari?”, a transmis analistul economic Iancu Guda.

Articolul precedentLucian Pătrașcu (PSD): „Furtul de idei, minciuna, plagiatul pe care le practică USR la Brașov nu sunt comportamente demne de oameni politici”
Articolul următorNoi proiecte pentru stații de încărcare electrice la Brașov