Acasă Local GastroPan 2023 revine cu inovație, creativitate, calitate și noutate pentru elevi și...

GastroPan 2023 revine cu inovație, creativitate, calitate și noutate pentru elevi și studenți

0

Brașov, 17-19 martie 2023 – de la materii prime la produsul finit; utilaje de fabricare a aluatului până la cuptoare; calitate și inovație sunt cele două cuvinte cheie ale unui sector precum panificație, patiserie, cofetărie, Horeca, care revin la expoziția GastroPan, programată în primăvară, la centrul Lux Divina.

Acest eveniment își confirmă încă o dată punctul de întâlnire al profesioniștilor din panificație, patiserie, cofetărie, gelaterie, ciocolaterie, morărit și HoReCa, dar și oportunitate de formare de parteneriate și discuții pentru toate părțile interesate ale lanțurilor de aprovizionare aparținând industriei alimentare.

Trofeele “Pâinea și Tortul Anului 2023”

În cadrul expoziției se vor desfășura mult așteptatele și tradiționalele concursuri GastroPan la care se întrec cei mai talentați brutari, cofetari și bucătari din țară. Concursurile adeveresc creșterea calității, inovația, creativitatea și diversificarea produselor. Se vor premia:

VINERI| 17 MARTIE | Tortul Anului 2023 – unde concurenții vor prezenta un tort inovativ care are la bază semipreparatul de bază choux; Creație artistică din pastă de zahăr – participanții vor prezenta cele mai extravagante creații artistice pe torturi de nuntă.

SÂMBĂTĂ | 18 MARTIE | Pâinea Anului 2023 artizanal – la care produsul este realizat în regim artizanal și se produce într-o cantitate de maxim 150 kg/zi; Produse de patiserie – juriul va avea ocazia de a gusta produse de patiserie cu rol funcțional; categoria pentru studenți și elevi – au posibilitatea de a-și prezenta concepțiile și ideile privind reutilizarea subproduselor alimentare în produse de panificație și patiserie.

DUMINCĂ | 19 MARTIE | Gastronomie – echipele, dar și elevii și studenții, au ocazia de a-și arăta talentele culinare prin preparate gastronomice la care vor exista o îmbinare echilibrată a factorilor nutritivi cu gusturile tradiționale românești.

Termenul de înscriere la Concursurile Gastropan este 10 februarie 2023. Descrierea concursurilor, formularul de înscriere și alte informații suplimentare despre Concursurile GastroPan 2023 pot fi solicitate la telefon
0732 575 556 sau e-mail concurs@gastropan.ro.

Pentru mai multe informații și detalii privind modalitățile de participare și promovare pregătite de organizatori pentru furnizorii din domeniu contactați organizatorii pe adresa info@gastropan.ro sau la telefon 0733 313 043.