Acasă National Gabriel Andronache: „Crăciunul este fundamentul creştinismului. Creştinismul este fundamentul Uniunii Europene”

Gabriel Andronache: „Crăciunul este fundamentul creştinismului. Creştinismul este fundamentul Uniunii Europene”

0

Deputatul PNL de Brașov, Gabriel Andronache afirmă că, la baza formării Uniunii Europene stă creștinismul. Toleranța, ajutorul și obiceiul de a dărui sunt temelia acţiunii Uniunii Europene.

„Uniunea Europeană s-a constituit ca o asociere liberă a statelor europene care au decis să pună în comun resursele minerale în scopul prelucrării acestora, a valorificării produselor rezultate şi pentru a obţine, în final, prosperitatea cetăţenilor lor. În acelaşi timp, asocierea s-a fundamentat pe valori morale comune, toate de esenţă creştină. Toleranţa pentru aproapele său, ajutorul dat celor aflaţi în nevoie au fost valori cultivate de Iisus Hristos, a cărui naştere o sărbătoresc toţi creştinii cu ocazia Crăciunului. Aceste valori sunt temelia acţiunii Uniunii Europene de la constituire şi până în prezent, pe lângă aspectele de natură economică reliefate anterior.

Din această perspectivă apare anacronică, distructivă încercarea de a cenzura cuvântul creştinului european în a celebra naşterea Pruncului sfânt. Este anacronic şi îndemnul de a ne abţine de la obiceiul de a face daruri cu ocazia Crăciunului, deoarece aceasta este o manifestare a bucuriei şi a recunoştinţei.

Desfid orice gest prin care sărbătoarea sfântă a Crăciunului şi sărbătoarea sfântă a Paştilor ar fi cenzurate, indiferent de forma în care s-ar manifesta această cenzură cu puternice reverberaţii comuniste.

Îi îndemn pe cei care îl vor dispărut pe Moş Crăciun şi doresc să-l învie pe Moş Gerilă să citească despre faptul că poporul român, în anii cruntei dictaturi comuniste, îl pitiseră sub masca lui Moş Gerilă tot pe Moş Crăciun.”, a declarat deputatul PNL, Gabriel Andronache