Acasă National Gabriel Andronache, coinițiator al legii privind instituirea anului 2023 ca „Anul cultural...

Gabriel Andronache, coinițiator al legii privind instituirea anului 2023 ca „Anul cultural Dimitrie Cantemir și Ciprian Porumbescu”

0
Ciprian Porumbescu, personalitate marcantă pentru Brașov, va fi omagiat de-a lungul anului 2023. Totul a fost posibil datorită unei propuneri legislative de la PNL, devenită lege. Coinițiator al proiectului legislativ a fost deputatul PNL de Brașov, Gabriel Andronache.
Ciprian Porumbescu, o personalitate importantă pentru Brașov, va fi omagiat de-a lungul anului 2023.
La propunerea colegului deputat PNL Bogdan Gheorghiu am semnat în calitate de coinițiator propunerea legislativă devenită azi lege în urma promulgării de către Președintele României.
Legea poartă titlul:《Legea privind instituirea anului 2023 ca „Anul cultural Dimitrie Cantemir și Ciprian Porumbescu”》
Brașovul i-a fost drag lui Ciprian Porumbescu. În orasul de la poalele Tâmpei acesta și-a petrecut câțiva ani din viață, considerați de specialiști drept cei mai prolifici din cariera sa muzicală.
Tot la Brașov, în sala festivă a actualulului Colegiu „Andrei Şaguna“ a avut loc premiera primei operete româneşti, „Crai Nou”, compusă şi dirijată de Ciprian Porumbescu.” este mesajul postat de către deputatul PNL Gabriel Andronache pe pagina sa de Facebook.
Articolul precedentCriminalul de la Bran a fost reținut. Motivul pentru care i-a măcelărit pe cei doi soți
Articolul următorÎn aproape 3 săptămâni, petiția inițiată de primarul Coliban a strâns doar 2115 semnături