Acasă Social Ana Loredana Predescu: „Degeaba avem locuri în Brașov pe care Dumnezeu le-a...

Ana Loredana Predescu: „Degeaba avem locuri în Brașov pe care Dumnezeu le-a binecuvântat cu frumusețe dacă sunt ținute de douăzeci de ani izolate, în mizerie, sărăcie și sunt administrate cu un dispreț total față de cetățeni

0
Sâmbătă, 20 aprilie, la solicitarea consilierului Ioan Chiș, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Brașov, Ana Loredana Predescu, s-a deplasat la Bunești. Din localitatea Bunești face parte inclusiv satul Viscri, unde se află și celebra casă a regelui Charles. Cu toate acestea, deputatul de Brașov susține că, de douăzeci de ani, comuna Bunești este izolată în mizerie și sărăcie de către primarul Pălășan Mircea.
„Degeaba avem locuri în Brașov pe care Dumnezeu le-a binecuvântat cu frumusețe dacă oamenii precum dl. Pălășan Mircea, primarul comunei Bunești, un alt vătaf PNL, le ține de douăzeci de ani izolate, în mizerie, sărăcie și le administrează cu un dispreț total față de cetățeni! Si lipsă de empatie pentru cei bolnavi sau cu o situație precară!
Din localitatea Bunești face parte și Viscri, dar nici prezența regelui Charles nu l-a făcut pe dl. primar să îmbunătățeasca viața locuitorilor.
Oamenii sunt calzi și buni ca moș Petrucă, care, la cei 83 de ani ai săi, conduce tractorul, are in grijă Biserica satului, crăpată și aceea și din puținul său mi- a dat o prescure! L-am trecut și pe dumnealui pe acatistul dat, alături de familia mea pentru că îi doresc viață lungă pentru ca noi să avem de la cine să învățăm ce înseamnă credința, munca și bunătatea!
Vorbeam de lipsa canalizării ! În Criț, în Mesendorf, sate din Bunești, deși suntem în natură, nu se poate sta la poarta casei decât dacă ești imun la mirosuri de canalizare deoarece în șanțuri băltește apa reziduală de la case iar în pârâuri în căutare de soluții alternative, cetățenii au tras țevi de deversare a instalațiilor sanitare. Acum, în prag de campanie a aparut un excavator ca premisă a realizării canalizării începute pe hârtie acum trei ani!
Fotografiile sunt relevante, mirosul din păcate nu poate fi reprodus! Si suntem în primăvară!
Deși toți milităm pentru rămânerea lor în țară, la Bunești primarul oferă 0 oportunități pentru tineri refuzând inclusiv acordarea unor locuri pentru casă!
Alții, care se încapățânează să plece, sunt gospodari și s-au apucat de construit! Am dat și eu o mână de ajutor, de bucurie că totuși au ales să rămână!
Tot primarul le refuză altor bătrâni cu pareză evidentă și cu documentele medicale ca dovadă, acordarea indemnizației de însoțitor, lasându-i să supraviețuiască cum pot!
Altora le condiționează eliberarea sau schimbarea documentelor de identitate de eliberarea unei adeverințe care să ateste plata impozitelor și altor prestații financiare către primărie, deși acest lucru este ilegal!
M-am deplasat la Bunești la solicitarea consilierului Ioan Chiș , candidatul care mi-a semnalat următoarele probleme, toate constatate la fața locului:
Probleme existente la nivelul comunei Bunești sunt de fapt și soluțiile cu care vin in fața cetățenilor pentru a avea parte de o viață decentă într-un peisaj mirific.
-rețeaua de apă la nivelul comunei, apa fiind nepotabilă
-lipsa locurilor de casă pt tinerii căsătoriți deși teren există, slavă Domnului, suficient dar doar pentru apropiații dlui primar
-lipsa mobilitate, nu avem mijloc de transport pt localnici
-nu avem medic de familie in comună de aproximativ doi ani jumate,
-nu avem canalizare ,locuitori comunei au canalizările pe domeniul public în sanțul din fata caselor,(in localitatea Criț și Bunesti luc în rările de canalizare sunt începute de 3 ani ,până în prezent nu sunt finalizate)
drumurile din localitatea Bunesti ,Criț, Mesendorf și Roades nu sunt asfaltate sunt in stare rea multe gropi (vara se face mult praf din cauza circulației)
-la nivelul comunei avem mulți câini vagabonzi, risc ridicat pentru localnici și turiști”, a explicat Ana Loredana Predescu.