Acasă Actualitate Foștii pesediști au ajuns la PNL, foștii pedeliști la PSD. Cum și-au...

Foștii pesediști au ajuns la PNL, foștii pedeliști la PSD. Cum și-au împărțit partidele ”prada”

Mișcări puternice pe scena politică din Brașov! Cum politica este imprevizibilă, la fel sunt și liderii partidelor care fac ”transferuri” la care nu se așteaptă nimeni. Însă, primează interesul electoral.

De exemplu, liberalii au aruncat năvodul spre Pro România, partid format în mare parte din foști pesediști. Cum viitorul acestei formațiuni politice este sumbru, membrii s-au orientat spre alte partide. De exemplu, în Consiliul Județean, cei doi aleși de la Pro România sunt pe doctrine diferite. Unul apropiat de PNL, celălalt de PSD. Se pare că în următoarea perioadă urmează și transferurile cu ”acte” ale unor foști lideri locali de la Pro România. Tot spre PNL înclină balanța politică și actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov, Zoltan Szenner. Deși este la USR, toți liberalii susțin că omul are promisă ”stabilitate” și după alegerile locale din 2024, dar și un loc călduț în administrația județeană. La fel s-a întâmplat și cu alți lideri apropiați de PNL, cum ar fi fosta vicepreședintă Toasă Imelda.

Tot la liberali va ajunge și primarul comunei Pârău, Ovidiu Ovesea. Acesta a purtat discuții și cu PSD, dar se pare că Adrian Veștea l-a convins că trebuie să devină liberal. Chiar dacă nu susține pe față, actualul primar este pe drumul liberal…

De partea cealaltă, nu doarme nici ”concurența”. PSD s-a întărit cu foști pedeliști. Printre cei care au ajuns la social-democrați se numără Mihai Costel și Adrian Oprică. Însă, de departe cea mai tare lovitură pe care au dat-o pesediștii este aducerea la partid a independentului Gheorghe Sucaciu. Neoficial se învârte printre social-democrați și George Scripcaru, fostul primar al Brașovului. Acesta se afișează cu pesediștii, dar așteaptă probabil la cotitură să vadă care e cea mai bună variantă pentru el la alegerile următoare.

Singurul partid care nu a anunțat deloc ”transferuri”, ci din contră, a pierdut mulți oameni este USR. Bineînțeles, din cauza promisiunilor neonorate de lideri. Una au spus brașovenilor în campania electorală, una au făcut când s-au văzut pe funcții. USR este în prezent în cădere liberă, fiind mici șanse să-și mai revină vreodată.

Din urmă vine puternic AUR, partidul care, potrivit sondajelor, s-a dus chiar și peste PNL la nivel național. Rămâne de văzut cu ce oameni va ieși în față la alegeri. Ce-i drept, din primele informații sunt foarte mulți intelectuali pregătiți pentru 2024. De la juriști la profesori universitari.

Nu trebuie neglijat nici PMP condus de Florin Postolache. Acesta a strâns rândurile celor rămași, a mai adus și oameni noi la partid. În momentul de față, PMP Brașov este hotărât să meargă pe cont propriu la alegerile viitoare, asta în condițiile în care nu se bate palma la nivel central cu USR, așa cum se tot discută.