Acasă Local Fonduri PNRR pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a...

Fonduri PNRR pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Săcele

0
Primăria Municipiului Săcele a depus o cerere de finanțare prin PNRR pentru “Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”. Proiectul este în valoare de 7.134.560 lei.
„În această săptămână, Primăria Municipiului Săcele a depus o cerere de finanțare în valoare de 7.134.560 lei în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C15/MEDU/I11/ “Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”. Proiectul va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar dacă va fi apobat, durata de implementare va fi de 19 luni, începând cu data de 01.06.2023.
Acest proiect cuprinde toate cele 8 unități de învățământ preuniversitar din orașul nostru. Astfel, vor fi dotate 6 laboratoare de informatică cu echipamente, 9 laboratoare de științe vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente informatice, 66 de clase vor fi dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual, 121 de clase vor fi dotate cu materiale didactice și mobilier, iar 11 cabinete școlare vor fi dotate cu mobilier, materiale sportive și echipamente digitale.
Așa cum am afirmat mereu, educația este una dintre prioritățile administrației săcelene. Pe lângă sumele pe care le alocăm de la bugetul local, încercăm să identificăm și finanțări nerambursabile în vederea asigurării unui act educațional modern și performant.” a comunicat  Virgil Popa, edilul Municipiului Săcele.
Articolul precedentExpoziția ,,Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești” a ajuns la Chișinău
Articolul următorCum afectează trecerea la ora de vară mersul trenurilor operate de CFR Călători?