Acasă Social Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) Sibiu începe astăzi

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) Sibiu începe astăzi

0
Începe Festivalul Internațional de Film Transilvania!
”Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine cu o nouă ediție în perioada 7-10 septembrie și vă invită să vizionați unele dintre cele mai așteptate filme românești ale anului, prezentate în premieră, dar și documentare, filme clasice, hit-uri de box office internaționale și proiecții pentru copii. Evenimentul este organizat de Asociația Festivalul de Film Transilvania și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2023.
Proiecțiile vor avea loc în Piața Mare și la CineGold. Printre altele veți putea urmări „Libertatea”, noul film al regizorului Tudor Giurgiu inspirat din fapte reale petrecute la Sibiu în decembrie 1989, dar și „Încă două lozuri”, continuarea comediei de succes Două lozuri, regizată de Paul Negoescu.
De asemenea, pe ecran va rula și „Tigru” (r. Andrei Tănase), un thriller inspirat din fapte reale petrecute la Sibiu în 2011, când un tigru a scăpat de la Grădina Zoologică, comedia moldovenească „Carbon” (r. Ion Borș), cel mai de succes film de peste Prut din ultimii 30 de ani, dar și comedia „Pup-o, mă! 3 – Ouăle, franceza și ardelenii” (r. Tudor Botezatu).
Documentarul ocupă un loc important la TIFF Sibiu anul acesta. Astfel, veți putea urmări o selecție de filme care include:
• „Planeta albastră” de Daniel Sărăcuț – o cronica dulce-amară a trupei rock Dio Family care se reunește pentru înregistrarea piesei din titlu,
• „Vulturii din Țaga” – povestea antrenorului unei echipe de fotbal etern perdante dintr-un sat din România,
• „David” – despre o tabără de vară organizată de ultramaratonistul Tibi Ușeriu, dar și cel mai nou documentar semnat de Oliver Stone,
• „Nuclear”,
• Proiecții speciale vor avea și „Phoenix. Har / Jar” (r. Cornel Mihalacheși), „Cazul Inginerului Ursu” (r. Liviu Tofan, Șerban Georgescu).
Alte filme care pot fi văzute la TIFF Sibiu în premieră sunt comedia spaniolă „Povești indiscrete” (r. Cesc Gay), drama maghiară „Vârfuri și abisuri” (r. Csoma Sándor) și povestea „Passages” (r. Ira Sachs).
„Casablanca” (r. Michael Curtiz) va fi proiectat pe ecranul din Piața Mare, într-o variantă restaurată. Un alt clasic, de data aceasta al cinematografiei românești, filmul de debut al lui Nae Caranfil – „E pericoloso sporgersi” – face și el parte din program.
Programul complet și biletele sunt disponibile pe : https://tiff.eventbook.ro. La proiecțiile din Piața Mare, dar și la proiecțiile dedicate copiilor accesul este gratuit.
Printre invitații celei de-a 17-a ediții TIFF Sibiu se numără actori, regizori și protagoniști de film documentar care le propun sibienilor întâlniri în sălile de la CineGold, dar și în Piața Mare. Spectatorii vor avea ocazia să îi întâlnească pe actorii Alexandru Papadopol, Paul Ipate, pe regizorii Tudor Giurgiu și Andrei Tănase, dar și pe ultramaratonistul Tibi Ușeriu, protagonist al unui documentar pentru copii.” au anunțat reprezentanții Primăriei Municipiului Sibiu.
Articolul precedentEXCLUSIV! Reprezentanții Spitalului de Copii Brașov confirmă că fata de 17 ani care a decedat zilele trecute era consumatoare de droguri(VIDEO)
Articolul următorTransporturi agabaritice pe ruta Ploiești– Borș