Acasă Actualitate Festival de muzică Jazz și Blues la Brașov

Festival de muzică Jazz și Blues la Brașov

0

În perioada 10-15 august, are loc cea de-a XI-a ediție Brașov Jazz & Blues Festival. Evenimentul se va desfășura în mai multe locuri din oraș, dar și în localitățile apropiate.

Cele cinci scene ale festivalului sunt amplasate în Piața Sf. Ioan, Piața Brassai, două în Parcul Central Nicolae Titulescu și Juno Wine Garden. Serile de jam session au loc la Deane’s Irish Pub & Grill, iar concertele de gospel la Bisericile Fortificate din Prejmer și Bod.

Programul festivalului este completat de activități și ateliere pentru copii, proiecții de filme în aer liber în Parcul Titulescu, dar și la Cinema Astra, ateliere muzicale, târg de viniluri, documentare și filme muzicale la Cinema Astra, și concerte de tip jam session, care vor prelungi atmosfera de festival până târziu în noapte.

Pe scena din Piața Brassai vor urca 5 artiști autohtoni, printre care: JazzyBit, trio de loud jazz din Timișoara ce oferă o combinație energică de jazz și rock, Florin Giuglea – muzician experimentat cu o carieră muzicală solidă, în 2015 a început mult-așteptatul său proiect solo imprimând albumul de debut „Invitation to the Blues”, dar și Nicu Patoi care de data această va face echipă cu Lars Kutschke.

Scena din Parcul Central Nicolae Titulescu le este dedicată și timp de 5 zile îi vom asculta pe Fusion Core, Fernet Blues Company, Dalma & The Fliptones , Watzzy & The Watzaky Doodle Pigeons, Nod în Papură, The Citybreakers, Maya, The Teachers, Overblack și Vertigo.

Pe scena principală a festivalului, amplasată în Piața Sfântul Ioan din Brașov,  se vor desfășura concertele cu artiștii internaționali. Pe scenă vor urca peste 30 de artiști din 9 țări diferite, precum Sharrie Williams (SUA), Tommy Castro & The Painkillers (SUA), Rita Marcotulli & Luciano Biondini (Italia), Antonio Lizana (Spania), Johnny Rawls (SUA), Lucy Woodward & Soundsville (SUA/DE/IT), Alabama Mike (SUA).

Articolul precedentConducător auto drogat și fără permis, prins după ce a încercat să fugă de control
Articolul următorVIDEO. ”Oameni faini la Brașov”, invitat consilierul local Ciprian Chiricheș, realizator Cristi Florea