Acasă Actualitate Conducător auto drogat și fără permis, prins după ce a încercat să...

Conducător auto drogat și fără permis, prins după ce a încercat să fugă de control

În cadrul unui control organizat pentru prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii brașoveni au efectuat un semnal de oprire asupra unui vehicul. Conducătorul auto nu a oprit, ba mai mult de atât, a încercat să scape de echipajele de poliție.

”După ce conducătorul auto urmărit a fost somat de mai multe ori să oprească, acesta a fost blocat de alte echipaje de poliție la iesirea din localitate, context în care polițiști aufost nevoiți să folosească și armamentul din dotare, executând focuri de averisment în plan vertical. După prinderea celui urmărit în trafic, un tânăr de 20 de ani, din comuna Rachitoasa, județul Bacău, polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere, iar, în urma unui test efectuat pentru determinarea consumului de substanțe, s-a stabilit prezența în organism a substanței ”amphetamină”.

Având în vedere rezultatul stabilit, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru   recoltarea de  mostre biologice pentru a se stabili  cu exactitate   prezența   în organism a substanțelor psihoactive consumate. În cauză a fost dispusă reținerea sa pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, urmând să fie prezentat de către procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere corespunzătoare. Cercetările sunt continuate   de   polițiștii   brașoveni,   dosarul   fiind   instrumentat   subcoordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.”, a comunicat Poliția Brașov.