Acasă Actualitate Exercițiu ISU la Teliu, supravegheat de Comandantului Operațiunilor de Salvare (COS) și...

Exercițiu ISU la Teliu, supravegheat de Comandantului Operațiunilor de Salvare (COS) și Directorilor Operațiunilor de Salvare Medicală (DSM)

0

Astăzi, 19.09.2023, a avut loc al doilea exercițiu în teren din cadrul “Stagiului de Formare COS-DSM”- sesiunea 5, din acest an. Tema exercițiului a fost: “Incident feroviar”, acesta desfășurându-se la Tunelul Feroviar Teliu.

La exercițiu atât experții francezi, cât și cei români au urmărit coordonarea integrată la fața locului a Comandantului Operațiunilor de Salvare (COS) și Directorilor Operațiunilor de Salvare Medicală (DSM), funcționarea Punctului de Comandă Mobil Înaintat, a Postului Medical Avansat, cât și cooperarea COS-DSM cu reprezentanții celorlalte instituții.

Conform scenariului, în data de 19.09.2023, la ora 11:00, dispeceratul ISU Brașov a fost anunțat prin SNUAU 112 de către o echipă de muncitori ce efectuau lucrări de întreținere la Tunelul Feroviar Teliu despre izbucnirea unui incendiu în tunel, cu degajare mare de fum, precum și existența unor victime blocate în interiorul acestuia.

Fiind vorba despre victime multiple, s-a declanșat ,,Planul Roșu”. La locul intervenței s-au deplasat forțele necesare de la subunitățile din Brașov, inclusiv autospeciala pentru transport roboți și elicopterul SMURD Brașov.

Scopul acestui exercițiu este îmbunătățirea activității de coordonare a situațiilor de urgență cu victime multiple care implică aplicarea Planului Roșu de Intervenție, cooperarea dintre comandantul operațiunilor de salvare (COS) și directorul operațiunilor de salvare medicală (DSM), precum și cooperarea acestora cu ceilalți reprezentanți ai autorităților cu responsabilități în astfel de situații de urgență.

„Pe această cale, dorim să mulțumim conducerii și angajaților CFR Brașov pentru sprijinul acordat, forțelor de ordine de la Poliția Română și de la Inspectoratul de Jandarmi Județean, Grupării de Jandarmi Mobilă, colegilor pompieri de la ISU Brașov și ISU Covasna, Serviciul Public Județean Salvamont Brașov și Serviciul Public Local Salvamont Poiana Brasov,  Serviciului Județean de Ambulanță, Crucii Roșii și voluntarilor.”, a transmis ISU Brașov.

Articolul precedentNumărul de pașapoarte eliberate scade de la lună la lună. 976 mai puține pașapoarte decât în luna iulie
Articolul următorAdrian Veștea: 49 de noi contracte de finanțare, în valoare totală de 628.923.186,32 de lei