Acasă Turism Evitați traseul către Chilia Părintelui Arsenie Boca!

Evitați traseul către Chilia Părintelui Arsenie Boca!

0

Serviciul Salvamont Brașov avertizează asupra pericolelor din Munții Făgăraș, îndemnând la precauție și pregătire adecvată. Se recomandă evitarea zonei „Chilia Părintelui Arsenie Boca”, lipsa echipamentului și necunoașterea riscurilor putând duce la situații periculoase. Avertizarea include și sfatul de a evita procurarea de apă sfântă în această perioadă din considerente de siguranță.

”MESAJ IMPORTANT – Munții Făgăraș, jud. Brașov
Echipele operative din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov sunt mereu pregătite să intervină și să îi ajute pe cei care au parte de momente neplăcute pe munte sau care au suferit un accident în zone greu accesibile.
Salvatorii montani vă îndemnă la precauție în momentul în care decideți să abordați un traseu montan! Aveți în vedere necesitatea obligatorie a echipamentului adecvat și a unei bune pregătiri fizice dacă doriți să accesați trasee montane sau locuri speciale pentru reculegere. Vă recomandăm să evitați deplasările către zona cunoscută sub denumirea de “Chilia Părintelui Arsenie Boca”, mai ales în condiții de iarnă, neechipați corespunzător și nepregătiți!
Credința trebuie să fie în gând și suflet și mai puțin în fapte ce pot provoca mai multă durere dumneavoastră sau celor apropiați! Lipsa de pregătire fizică și absența unui echipament adecvat împreună cu necunoașterea riscurilor poate duce la evenimente neplăcute! Nu dorim să îngrădim dorința și credința oamenilor, dar facem un apel la rațiune! Având în vedere zonele cu gheață și condițiile de deplasare, încercați să evitați în această perioadă procurarea de apă sfântă de la “Chilia Părintelui Arsenie Boca”, prevenind astfel punerea în pericol a vieții dumneavoastră!” au anunțat reprezentanții Salvamont Brașov.