Acasă Social Elevi de la Colegiul de Informatică într-un schimb de experiență în Danemarca

Elevi de la Colegiul de Informatică într-un schimb de experiență în Danemarca

0

În perioada 17-24 februarie, un grup de elevi de gimnaziu de la Colegiul Național de Informatică Gr. Moisil Brasov, însoțiți de o echipă de profesori formată din: Laura Teodora Voinescu, Lavinia Grama, Cătălina Stoica și Nicolae Savin – din partea Inspectoratului Școlar Județean Brașov, a participat la prima parte a unui schimb de experiență, desfășurat în Danemarca, în regiunea Midtjylland, în municipalitățile Aarhus, Silkeborg și Randers .

”Elevii și profesorii din Brașov au vizitat unități de învățământ de stat din cele trei municipalități, unde au făcut cunoștință cu un sistem educațional diferit de cel românesc. Grupul din România a fost cazat la familii de români stabiliți în această regiune, ai căror copii frecventează cursurile în regim after school ale Școlii Românești „Ion Creangă”, din Danemarca, cursuri coordonate de prof. Laura Dachin.
De asemenea, au vizitat obiective turistice interesante.
– În orașul Aarhus – Muzeul de Istorie Moesgaard , Orașul vechi (Den Gamle By), Parcul Căprioarelor;
– În Randers – elevii vor vizita Pădurea Tropicală (Randers Regnskov)
Această vizită se dorește a fi primul pas într-o colaborare de lungă durată, a doua etapă având loc în luna octombrie în Brașov”, a spus prof. Laura Teodora Voinescu.