Acasă Actualitate Educație financiară și antreprenorială pentru copii

Educație financiară și antreprenorială pentru copii

Nicoleta Munteanu, vicepreședinte CONAF, a pus bazele primei școli antreprenoriale pentru copii. În cadrul emisiunii „Oameni fain la Brașov”, Nicoleta Munteanu a declarat că cei mici sunt foarte deschisi și au idei geniale. Aceștia au nevoie de metode interactive, pentru că antreprenoriatul înseamnă pasiune.

„Am început să vorbim despre antreprenoriat în rândul studenților și am văzut că mare parte din aceștia nu au spiritul de antreprenoriat și de independență dezvoltat. Am zis să mergem la liceu, unde am întâlnit aceeași problemă. Apoi am trecut la gimnaziu. Aici am realizat trebuie să ajutăm tânăra generație pentru că asta îi va transforma în adulți responsabili.”, spune Nicoleta Munteanu.

Vicepreședintele CONAF susține că cei mici sunt foarte curajoși și niciun vis nu este prea mare pentru ei. Conceptul a prins foarte bine în România, însă la început părinții au fost reticenți.

„Prinde foarte bine acest concept în România. Scopul este de  a avea mai multă încredere în propria persoană. Reticența părinților a fost primul obstacol. ”

Proiectul a început în București, apoi s-a extins în mai multe regiuni din țară, inclusiv la Brașov. Copii învață lucruri despre lumea antreprenorială într-un mod interactiv, ușor de înțeles pentru ei.

„Anul trecut am lansat competiția planurilor de afaceri, având ca temă sustenabilitatea. Am descoperit niște planuri extraordinare cu planuri pe sustenabilitate. După care îi întrebăm ce fac cu banii și investesc și reinvestesc profitul. Sunt copii care se nasc cu spiritul antreprenoriat și cu puțin ajutor strălucesc. Copii din România sunt foarte adaptabili și pregătiti academic, dar mai puțin pe practică.”

Nicoleta Munteanu spune că aceste schimbări nu se pot produce decât cu sprijinul părinților și profesorilor.

 „M-am gândit să deschid mai multe școli de antreprenoriat la Brașov. Am acceptat orice invitație la orele de antreprenoriat ca voluntar.

Eu nu aș fi intrat în scoli dacă nu aveam deschiderea și susținerea profesorilor. Este foarte greu să mergem la cei mari, iar ei să nu știe ce este un plan de afaceri. ”