Acasă Regional Ediția a 57-a a Târgului Olarilor de la Sibiu. O întâlnire...

Ediția a 57-a a Târgului Olarilor de la Sibiu. O întâlnire cu tradiția și artizanatul”

Peste 120 de olari și familii de meșteri din întreaga țară vă așteaptă în Piața Mare, în cadrul celei de-a 57-a ediții a Târgului Olarilor de la Sibiu. Proiectul este inițiat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul Junii” Sibiu și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2023.
În perioada 2-3 septembrie, între orele 08.00-22.00, centrul orașului devine locul de întâlnire pentru olari care lucrează lutul urmând vechi tehnici deprinse la roată, dar și pentru ceramiști care promovează noi modele decorative.
Vizitatorii târgului vor putea achiziționa atât obiecte utilitare, cât și decorative, realizate din lut. Nu vor lipsi oalele și ulcele, blidele, cănile de vin sau țuică, vasele pentru sarmale, decorațiunile cu motive florale sau abstracte, cahlele, podoabele, statuetele și machetele de case tradiționale.
Meșterii vor oferi și demonstrații la roata olarului și vor invita vizitatorii să încerce să modeleze lutul sau să îl picteze, în cadrul atelierelor deschise atât pentru copii, cât și pentru adulți.