Acasă Local Eclipsă parțială de lună! Poate fi urmărită cu ajutorul telescoapelor amplasate în...

Eclipsă parțială de lună! Poate fi urmărită cu ajutorul telescoapelor amplasate în Parcul Titulescu din Brașov

0

Urmărește alături de Planetariul Brașov eclipsa parțială de Lună din 28 octombrie 2023

Când: 28 octombrie 2023, 22.30 – 00.00

Unde: Parcul Nicolae Titulescu, Brașov

Ce: Observații Eclipsa Parțială de Lună cu telescoape

Pe 28 octombrie, între orele 22.30 și 00.00, Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu Brașov organizează în Parcul Nicolae Titulescu, în condițiile în care cerul va fi senin, o sesiune de observații ale Lunii, cu ajutorul telescoapelor și lunetelor noastre, cu ocazia Eclipsei Parțiale de Lună.

În noaptea dintre sâmbătă și duminică, 28-29 octombrie, în România va avea loc o eclipsă parțială prin umbră de Lună, puțin peste 12% din discul lunar urmând să se afle în conul de umbră al Terrei. Eclipsa va începe la ora 21.01, moment în care Luna intră în conul de penumbră al Pământului, fapt ce nu aduce modificări substanțiale în ce privește luminozitatea satelitului nostru, intrarea în conul de umbră urmând să înceapă la 22.35, cu maximul ”programat” la 23.14. Finalul eclipsei parțiale prin umbră va avea loc la 23.52, iar sfârșitul eclipsei, la 01.26, pe 29 octombrie.

Evenimentul este deschis publicului în mod gratuit. Atenție, observațiile vor avea loc numai în condițiile în care cerul va fi senin! Dacă vă aduceți cu voi lanterne sau ”frontale”, vă recomandăm ca ele să aibă lumină roșie (obligatorie atunci când se fac observații de noapte).

Dacă vreți să aflați mai multe despre mecanismul formării eclipselor de Lună, puteți să o faceți urmărind la Planetariul Brașov, de la ora 12.00, în zilele de miercuri, vineri și duminică, spectacolul ”Sistemul Solar, casa noastră”. Detalii, pe site → https://shorturl.at/josSU

Mai multe detalii despre eclipsele lunare, pe blog → https://shorturl.at/bhqvW

 

Vă așteptăm să urmăriți Eclipsa Parțială de Lună alături de

Planetariul ”Cosmonaut Dumitru Prunariu” Brașov!

Articolul precedentExpoziție cu mașinile de curse construite și dezvoltate de studenții brașoveni (FOTO)
Articolul următor2.188 de familii cu gemeni sau tripleți în componență vor beneficia de majorarea cu 50% a indemnizației de creștere a copilului
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.