Acasă Local După ”zarzavaturile” din Franța, primarul Coliban aduce la Brașov și ”învățământul finlandez”

După ”zarzavaturile” din Franța, primarul Coliban aduce la Brașov și ”învățământul finlandez”

0

Primarul Brașovului este din nou ironizat după ce s-a lăudat pe facebook cu introducerea la Brașov a sistemului de învățământ finlandez.

”Primarul Brașovului a făcut un obicei din a se plimba prin străinătate. După vizita în Franța, de unde a venit cu ideea măreață de a amenaja zarzavaturi între blocuri, primarul a mai poposit prin Lituania la un campionat de curling, iar sâmbătă a postat un comunicat prin care îi anunță pe brașoveni că introduce la Brașov sistemul de învățământ FINLANDEZ. În acest sens, primarul a încheiat un parteneriat cu o universitate din Finlanda ” pentru a pregăti 50 de profesori și directori de școli din Brașov să aplice metodele de predare finlandeze și să le ofere copiilor o educație modernă”.

Cu alte cuvinte, primarul Allen Coliban a finalizat proiectele importante din Brașov, iar acum se apucă de învățământ. Știm că are niște frustrări pe acest subiect, dar nu este vina brașovenilor…Oare nu ar fi mai simplu ca în loc de o plimbare după cai verzi pe pereți, primarul USR să facă o tură prin orașul pe care îl păstorește să vadă că arată ca după bombardament? Sper că nu implementează acest proiect la fel cum a construit parcul IUS sau la fel cum a oferit produse ECO elevilor din școlile brașovene prin programul ”lapte și corn”. Spun acest lucru pentru că Brașovul este singura localitate din județ unde copiii nu au beneficiat de acest drept, din cauza managementului defectuos al Primăriei Brașov. Pentru că liderii instituției nu au gestionat bine proiectul, i-au lăsat pe elevii din Brașov cu ochii în soare. Cât despre parcuri, vedem cu toții cât de multe avem în oraș de când la cârmă se află acest individ.

Într-o altă ordine de idei, în pofida învățământului bun din Finlanda, cred că primarul ar trebui să învețe să-i aprecieze pe români și învățământul din țara noastră. Să nu uităm câți absolvenți ai școlilor din Brașov și din România au fost angajați la universități de top din lume. Să nu ignorăm nici numărul mare de persoane din țara noastră angajate în sistemul medical din străinătate. Mai mult decât atât, sute de elevi brașoveni au obținut rezultate remarcabile la concursurile internaționale. Înțeleg că primarului nu prea i-a plăcut școala, fiind exmatriculat de la facultate, dar nu înseamnă că nu avem profesori buni”, susține subprefectul Lucian Patrascu, Presedintele Organizatiei Municipale PSD Brasov

 

Comunicat de presă

Articolul precedentBani irosiți de pomană. ATOP, o asociație de ”frecat menta” pe bani publici!
Articolul următorUn bărbat din Prejmer își caută fiica dispărută. Ați văzut-o?
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.