Acasă National După ce a intrat cu mașina pe un drum închis circulației, Mihai...

După ce a intrat cu mașina pe un drum închis circulației, Mihai Morar se laudă pe Facebook că a fost la Cabana Capra

0

Omul de radio Mihai Morar a povestit pe Facebook cum a trecut pe la Cabana Capra chiar înainte cu câteva ore ca aceasta să fie lovită de o anvalanșă.

Aceste fotografii sunt făcute aseară în fața Cabanei Capra din Munții Făgăraș cu câteva ore înainte de a fi lovită de avalanșă.Am urcat Transfăgărășanul până la capăt de drum pe o vreme de poveste, ningea cu fulgi mari, care dansau, nu viscoleau, omătul scârțâia sub roți”, a început postarea Mihai Morar.

Totuși, acesta nu a povestit și cum a ajuns până acolo având în vedere că drumul pe Transfăgărășan este închis pe perioada iernii. Poate ar trebui să explice românilor de ce a ignorat semnele de circulație la fel cum procedează toți cocalarii care se cred mai presus de lege. Îi critică pe alții, dar a avut o atitudine la fel ca cei care vara urcă pe munte în sandale.

De asemenea, dacă tot a ”gafat”, poate ar trebui să-și păstreze amintirile doar pentru el, mai ales că vorbim despre un formator de opinie.

A intrat cu mașina pe un drum închis circulației!

Se pare că omul nu prea înțelege ce a făcut de se laudă cu acest aspect. Mai mult, tot el este supărat pe alții care l-au criticat și susține că drumul era ”curățat”. Pe bune? Cu alte cuvinte, pentru Morar un drum curățat valorează mai mult decât indicatoarele rutiere.

Poate că lui i se pare cool că a intrat cu mașina pe un drum închis circulației, chiar dacă era ”curățat” de zăpadă, dar oare ce s-ar fi întâmplat în cazul unei tragedii, oare care ar fi fost scuza pentru ignorarea semnelor de circulație?

De ce oare și-a pus în pericol propria viața, poate și pe a altora?

Sus, la Capra, era o liniște și o sfințenie de vreme. Ne-am scuturat bocancii de zăpadă, am intrat în cabană pentru un espresso și niște papanși cu gem de afine. O sfințenie de gem de casă. Stefan îmi zice după două guri de cafea: ”Lumina asta de afară, de aici, nu o s-o mai prindem curând. Ar fi păcat să nu-ți fac niște poze!” Își ia Fuji-ul nou, ieșim în parcare și în 3 minute avem cele mai tari poze făcute în ultimii ani: ”Ți-am zis că n-o să-ți pară rău!” �

Intrăm iar în cabană, veniseră între timp și papanașii, mai sorbim două guri de cafea și hotărâm să facem cale întoarsă spre bază, vreo 40 de km mai la vale, la Hotel Valea cu Pesti.
Se lăsase deja noaptea, dar în fața cabanei câțiva turiști își mai curățau mașinile de zăpadă, iar alții, câțiva, își trăgeau copiii cu sania, înainte de urca în cameră, la adăpostul nopții, pentru un somn bun. La plecare, le-am mulțumit cabanierilor pentru clipa asta magică trăită în golul alpin al Făgărașilor și ne-am despărțit cu un ”Doamne-ajută!”
Câteva ore mai încolo, au fost treziți din visele adânci de două bubuituri asurzitoare. Una le-a îngropat mașinile din parcare. Cealaltă le-a lovit chiar adăpostul, a spart geamurile cabanei Capra și a intrat în camere. În miezul nopții, avalanșa plecase de pe versantul din față ( view-ul superb, cum îi spun turiștii) și a parcurs 2 kilometri (încearcă să-i parcurgi pe jos) până la destinația finală.
Cu câteva ore înainte făcusem aici cele mai frumoase poze, cum a zis Ștefan. Acum, de aici, circulau pe tot internetul ”imaginile groazei”, cum le zic ziariștii de tabloid ieftin.
Atât de subțire e granița dintre ”lumina perfectă” și întunericul vieții. Atât de sensibilă e linia dintre ”liniștea sfântă” și urletul fricii. De aceea, nimic nu e mai scump pe lumea asta decât prețul unei clipe. Clipa e luxul suprem pe care ni-l putem permite. Altă șansă nu avem în viața asta… decât să învățăm să trăim PREȚ…DE O CLIPĂ?” a povestit Mihai Morar…

Polițiștii verifică modul în care turiștii au ajuns, pe un sector de drum închis circulației în perioada de iarnă, la Cabana Capra de pe Transfăgărșan.

Șoferii care au condus până la cabana Capra pe sectorul de drum închis riscă amenzi, dar și suspendarea permisului, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, Mădălina Epure:

Nerespectarea de către conducătorul de vehicul a interdicției temporare de circulație instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Sursa: Facebook Mihai Morar